• Načítám...
>

V Újezdu se konal Den bez aut

  • 17. září 2023,
  • 11:06,
  • PRAHA,
  • Veronika Kuželková

V sobotu 16. září se konal v městské části Praha - Újezd Den bez aut. Ten městská část pořádala ve spolupráci s místními dobrovolníky i sborem dobrovolných hasičů. Děti se zde mohly naučit bezpečnostní prvky z dopravního prostředí nebo se stát třeba indiány.

Reklama

Městská část Praha - Újezd se opět připojila k mezinárodní akci Evropský týden mobility a na jeden den tu omezila průjezd motorovým vozidlům. Ulice se tak na jeden den staly neprůjezdné a daly šanci dětem i dospělým naučit se něco nového z dopravního prostředí.

"To znamená, že lidé by měli používat k osobní dopravě nebo své dopravě kolo, koloběžku, jakékoliv odstrkovadlo, mohli by přijet na kolečkových bruslích a nebo na nějakém bezmotorovém vozítku, které by využili v rámci tohoto dne. Při akci uzavíráme Formanskou ulici převážně v té spodní části Újezda, částečně V Kateřinkách a vnímají to celkem pozitivně, samozřejmě někteří řidiči to nepochopí, ale s tím už se musíme naučit žít. Máme připravený program kulturní i sportovní, nejen pro děti, ale samozřejmě pro dospělé. Pro děti máme připravené takové průvodní lístky této akce, kde musí navštívit asi 8 stanovišť a na každé návštěvě dostanou razítko, že se zúčastnily a potom po odevzdání na jednom z kontrolních stanovišť dostanou dárek," řekl Václav Drahorád (ODS), starosta, MČ Praha-Újezd.

V areálu fotbalgolfu, v ulici Na Vojtěšce, na újezdském náměstí i u místní hasičárny se v rámci Dne bez aut konaly také kulturní, sportovní i vzdělávací akce pro děti i dospělé.

"Já se na tyto velké akce těším, i když je to hrozně práce, protože to vlastně připravujeme rok. Doufám, že si to užívají i návštěvníci a že se nám vydaří celý den, protože končíme někdy v 17 hodin, takže si myslím, že to dnes bude fajn," řekla Jana Draštíková (STAN), místostarostka, MČ Praha-Újezd.

"Máme krásné počasí, je poměrně dost lidí a to je jediné, co si asi můžeme přát," řekl Václav Drahorád (ODS), starosta, MČ Praha-Újezd.

Celá městská část se tedy v rámci týdne udržitelné mobility rozhodla užít si tento den po svém a pozvala návštěvníky ke spoustě kulturních akcí, setkání s místními, k procházkám a úlevnému odpočinku bez stresu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu