• Načítám...
>

Letňanské Centrum zdraví projde opravou. Lékaři zůstanou

  • 17. října 2023,
  • 17:00,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Centrum zdraví v Letňanech projde rekonstrukcí. Jedná o tom radnice Prahy 18. Budovu s ordinacemi lékařů totiž městská část získala začátkem letošního roku do vlastnictví. Radnice teď jedná o financích, rozsáhlé opravy domu se prodraží. Podle vedení městské části jsou ale nutné.

Reklama

V letňanském Centru zdraví fungují ordinace už více než 30 let - prakticky od Sametové revoluce. Ani jednou za tu dobu ale budova neprošla rekonstrukcí. A to by se v brzké budoucnosti mohlo změnit.

,,Když se kouknete na ten objekt, tak je opravdu v žalostném stavu, takže od oborových plášťů přes interiéry, přes dispoziční řešení, všechno se bude řešit znova a projektovat znova," řekl Martin Halama (ODS a Svobodní), radní MČ Praha 18.

Zanedbanou budovu s několika ordinacemi lékařů získala letňanská radnice, když začátkem letošního roku vyměnila s developerskou skupinou CPI obchodní areál Bahok za pozemky takzvaného aviáckého sídliště. Radnice teď jako nový majitel Centra zdraví jedná o nutné rozsáhlé rekonstrukci. Ta se ale pravděpodobně prodraží.

,,Víme, že ty ordinace by se měly pohybovat někde kolem 5 - 6 milionů, ale to jsme jenom na části budovy a nevíme, co bude s tím zbytkem," vysvětlil Halama.

Část budovy je i vzhledem k jejímu špatnému stavu léta nevyužívaná a i místní lékaři tu pracovali v nejistotě. Než budovu získala městská část, nájemní smlouvy měli vždy jen na rok. Přitom lékařů je v okrajových částech Prahy obecně nedostatek.

,,To byl původní záměr, kdy si nám přišli stěžovat ti lékaři, že zde nemají nějaký výhled do budoucnosti, že nevědí, jestli zde zůstanou, když to vlastnila CPI, takže ty ordinace zůstanou," dodal radní Halama.

Do zrekonstruované budovy by se pak měla přestěhovat také městská policie, která dosud sídlí vedle letňanské radnice.

,,Tím, jak se rozšiřují Letňany, zvyšuje se počet obyvatel, tak je větší nárok na práci úředníků, to znamená i na počet úředníků a nám by velice vyhovovalo, kdyby ty prostory, které teď obývají městští strážníci, byly k dispozici úředníkům a ti městští strážníci by se přesunuli sem," zakončil Halama.

Pokud radnice zajistí dostatek financí, alespoň částečná rekonstrukce budovy Centra zdraví by mohla začít už během příštího roku. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu