• Načítám...
>

Praha daruje Univerzitě Karlově pět milionů korun

  • 14. ledna 2024,
  • 21:38,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Pražský magistrát přispěje pěti miliony korun do sbírky Nadačního fondu Univerzity Karlovy na podporu rodin obětí, pedagogů a studentů postižených střelbou z loňského 21. prosince na Filozofické fakultě. Začátkem ledna to na svém jednání schválili pražští radní.

Reklama

Pět milionů korun dá pražský magistrát Nadačnímu fondu Univerzity Karlovy na podporu rodin obětí postižených střelbou z loňského prosince na Filozofické fakultě. Začátkem ledna to na svém jednání schválili pražští radní.

,,Ona ta ekonomická kompenzace samozřejmě nic nenahrazuje, ale samozřejmě je to důležitá věc v těchto situacích, aby ty problémy byly v nějaké podobě řešeny," řekl pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS).

Univerzita nedávno potvrdila, že vybrané peníze použije na adresnou pomoc zasaženým a využití bude koordinovat s vedením fakulty. Dalšími pěti miliony korun pak radní posílí magistrátní nadační fond.

,,To je samostatný fond, ten nadační fond, právě pro obyvatele Prahy a členy integrovaného záchranného systému v případě, že budou při pobytu v Praze a výkonu svého povolání postiženi nějakou nehodou," vysvětlil Svoboda.

V reakci na prosincovou tragickou střelbu na Filozofické fakultě Karlovy Univerzity pak vedení Prahy společně s odborníky zahájilo také jednání o posílení bezpečnosti na školách v hlavním městě.

,,My máme právě takovou tu představu, že bychom měli pořádat takové ty semináře, kde jsou zaměstnanci a studenti instruováni, jak se chovat v případě nějaké krizové situace, tak aby se to riziko pro ně co nejvíce zmenšilo," doplnil primátor Prahy.

Školení mají zajišťovat odborníci a jedná se především o praktické dovednosti v rámci evakuace a invakuace. Magistrát už na tyto účely vyčlenil finanční prostředky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu