• Načítám...
>

Letiště Praha rozšířilo nabídku gastro obchodů

  • 24. ledna 2024,
  • 13:11,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Letiště Praha otevřelo celkem čtrnáct nových gastrojednotek. Ty mají reprezentovat jedenáct gastronomických konceptů o celkové rozloze 1 300 m2. Cestující najdou nové prodejny jak na Terminálu 1, tak na Terminálu 2. Jejich provozovatelem je společnost Lagardère Travel Retail, která na jaře minulého roku uspěla v koncesním řízení Letiště Praha.

Reklama

Letiště Praha rozšířilo nabídku o řadu nových gastronomických konceptů. Provozovat tak bude 14 obchodních jednotek, které mají reprezentovat celkem 11 gastronomických konceptů na ploše téměř 1 300 m2.

"My jsme některé provozovny občerstvení v průběhu covidu museli zavřít nebo naši partneři museli zavřít a když jsme se bavili o tom, jaká bude budoucnost, tak jsme si uvědomili, že nám zejména chybí segment buď hodně luxusního občerstvení a nebo naopak segment fast foodu," řekl Jiří Pos - předseda představenstva Letiště Praha.

Pokud tak cestující budou mít na občerstvení jen krátký čas, využít teď budou moci například nově otevřenou Bagetterii Boulevard, která si navíc pro své zákazníky připravila speciální menu boxy do letadla.

"Jsou dva typy boxů, jeden větší a jeden menší, sestává ze dvou nebo tří rozkrájených bagetek na 4 kousky a k tomu jsou dvoje patatas a dresingy. Věříme tomu, že zvláště pro rodiny s dětmi to bude projekt, který bude oblíbený," řekl Petr Cichoň - zakladatel společnosti Bageterie Boulevard..

Vedle značek, které na českém trhu působí už delší dobu, se na letišti objevilo i několik novinek. Mezi nimi třeba značka Natoo nabízející zdravější variantu rychlého občerstvení nebo koncept Bottega Prosecco Bar&Restaurant určená pro cestující, kteří si chtějí své jídlo i na letišti vychutnat v exkluzivním stylu.

"Je to italský koncept rodinné firmy Bottega, máme tady majitele Sandro Bottegu, je to o proseccu a o italském jídle. Obojí mají Češi rádi, takže proto jsme si vybrali tento koncept," řekl Richard Procházka - CEO Lagardère Travel Retail.

Při sestavování nabídky všech gastro obchodů byla důležitým kritériem rozmanitost a synergie. Jednotlivé koncepty se tak mají doplňovat, a to nejen mezi sebou, ale i se stávající nabídkou na obou terminálech. Zohledněny jsou také různé skupiny cestujících, jejich kulturní i stravovací preference.

"Ostatní koncepty jsou samozřejmě zaměřeny na různost nabídky, právě jsme otevřeli novou Bageterii Boulevard na Terminálu 2, máme otevřené nové bary nebo nové plzeňské restaurace," řekl Richard Procházka - CEO Lagardère Travel Retail.

Ještě letos pak Letiště Praha plánuje zřídit novou průchozí bezcelní zónu. Ta cestujícím umožní lépe si prohlédnout produkty a také si je vyzkoušet. Vzniknout má na Terminálu 2 bezprostředně za bezpečnostní kontrolou.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu