• Načítám...
>

Praha zmodernizuje výjezdovou stanici záchranky ve Zbraslavi

  • 26. února 2024,
  • 10:37,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Praha zmodernizuje výjezdovou stanici záchranky ve Zbraslavi. Rekonstruovaný objekt budou záchranáři sdílet s jednotkou dobrovolných hasičů Zbraslav. Záměr schválili zastupitelé hlavního města.

Reklama

10 milionů korun dá Praha na modernizaci výjezdové stanice záchranářů ve Zbraslavi. Záměr schválili zastupitelé hlavního města. 

,,My se opravdu snažíme vycházet vstříc záchranné službě v tom, když oni mají požadavek na nová výjezdní stanoviště, protože chceme dodržet ten limit těch maximálně 8 minut, abychom byli u lidí, kteří potřebují naši pomoc a toto je důvod, proč budujeme a vytváříme nová stanoviště," řekla Alexandra Udženija (ODS) - náměstkyně primátora hl. m. Prahy.

Nová výjezdová základna bude ve druhém podlaží rekonstruovaného objektu. V areálu bude spolu se záchranáři také jednotka sboru dobrovolných hasičů Zbraslav. Stavba by měla být zahájena v průběhu letošního roku. Protože se ale Praha neustále zahušťuje, nebude výjezdová stanice zdaleka poslední.

,,Nejdříve otevřeme Argentinskou, to bude asi největší společná stanice, další plány jsou zase na té východní části Prahy, takže Běchovice, Klánovice a v tuto chvíli jednáme v Suchdole o pozemku, kde bychom měli vlastní základnu. Je otázka, zda bude samostatná a nebo také s nějakou jednotkou IZS," řekl Petr Kolouch - ředitel ZZS hl. m. Prahy.

,,Máme trošku deficit v části Suchdola a této části Prahy, protože tam není ten most, který by spojoval ty dva břehy - Osmičku a tu druhou část, kde se nachází Suchdol, Praha 6, takže tam bychom potřebovali nové výjezdové stanoviště, takže hledáme adekvátní pozemek, kde by to mohlo vzniknout," řekla Alexandra Udženija (ODS) - náměstkyně primátora hl. m. Prahy.

Stavební úpravy výjezdové stanice ve Zbraslavi budou stát celkem 27 milionů korun. Zbylých 15 milionů dá město z dotací a poslední dva si uhradí městská část Praha Zbraslav z vlastních zdrojů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu