• Načítám...
>

Dobrovolní hasiči prověřili své schopnosti na ZŠ v Újezdě

  • 14. června 2024,
  • 14:36,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

V pražském Újezdě proběhlo v polovině června hasičské cvičení a evakuace žáků a učitelů ze Základní a mateřské školy Formanská. Jak cvičení vypadalo, na to se podívejte v reportáži.

Reklama

Zakouřené chodby a škola plná dětí, které z nepřehledného prostoru musí v klidu a organizovaně dostat jejich učitelé. Takhle to v polovině června vypadalo na Základní a mateřské škole Formanská v pražském Újezdě. Dobrovolní hasiči tady totiž společně s dětmi a vyučujícími cvičili správný postup při evakuaci z hořící budovy.

anketa

"Já jsem se docela bála, ještě teď mi buší srdce."

"Měli jsme se uklidnit, abychom nezmatkovali, všichni si měli vzít bačkory, abychom nechodili bosi."

"Šli jsme do dvojic a šli jsme pohromadě ven."

"Je to výchovná činnost pro děti, aby v případě požáru věděly, jak se mají zachovat a aby to věděly i dospělé osoby. Jde jen o cvičení, takže je to teorie, kterou připravujeme, máme takový stroj, kterým zakuřujeme ty prostory a vytváříme to prostředí toho zakouřeného prostoru a děti mají pocit toho, že tam někde hoří," řekl Václav Drahorád (ODS), starosta MČ Praha-Újezd.

Dvě vozidla dobrovolných hasičů z pražského Újezdu a Chodova přijíždí ke škole do deseti minut od nahlášení požáru. Jednat pak uniformovaní muži a ženy začínají takřka okamžitě. 

"My dostaneme informaci o tom, že na základní, případně mateřské škole, ten objekt je propojený, došlo k zahoření, došlo k mimořádné situaci, podle informací šlo o požár, to znamená, že přijedeme na místo události a po příjezdu zahajujeme průzkum. Nejprve vyhledáváme osoby, potom likvidujeme ohnisko požáru," řekl Ivan Křížek, velitel jednotky SDH Praha-Újezd.

Cvičením jednotky prověřily vzájemnou spolupráci u zásahu, prověřily příjezdové cesty ke škole a nástupní plochy pro požární techniku, procvičily záchranu osob a hasící zásah v objektu školy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu