• Načítám...
>

Výlov rybníka Šáteček byl svátkem rybářů

  • 31. října 2017,
  • 18:15,
  • PRAHA,
  • Tomáš Mladějovský

Výlov Milíčovského rybníka byl opravdovým svátkem rybářů Lesů hlavního města Prahy a také místních, kteří se na tuto udáíost každý rok těší. Každoročně se v naší metropoli koná výlov několika rybníků a ryby z nich, zvláště kapři, jsou chutné stejně jako ty z jihočeských rybníků.

Reklama

Lesy hl. m. Prahy mají ve své správě téměř 300 pražských rybníků. Jeden z nich, pražský rybník Šáteček, přinesl při svém výlovu plné sítě téměř 15 metráků zdravých ryb.

"Většinou to potom putuje do dalších lovišť. Ty rybičky nejdou ani tak na stůl, ale jde to potom do dalších revírů, které slouží ke sportovnímu rybolovu. Nejčastěji tu jsou kapři, amuři, karasové, okouni, ale výjimkou nejsou ani štiky, úhoři nebo sumci," řekla Kateřina Swólová, referent ekologické výchovy Lesů hl. m. Prahy.

Výlov ryb je vlastně takovou slavností, odměnou za celoroční péči o 300 pražských rybníků.

"Ta údržba zahrnuje trošičku odpustit hladinu té vody a potom se ty rybníky pravidelně čistí, odbahňují a přes zimu se třeba i nechávají vypuštěné, aby vymrzly a zbavily se různých sinic a dalších parazitů a nežádoucích organismů," řekla Kateřina Swólová.

Velkou péči věnují rybáři českého rybářského svazu v rybníku Šáteček především malým kapříkům.

"Tady je násadový kapr pro sportovní rybáře. Tohle se vysazuje na jeden rok do chovného rybníka, aby ta ryba měla potom zákonitou míru, to znamená 40 centimetrů, když se potom už definitivně vysazuje do toho sportovního revíru," řekl Karel Rosenbach, člen Českého rybářského svazu.

Všechny ryby z rybníku Šáteček budou tedy ještě dokrmovány a rozhodně se nedostanou jako lahůdka na váš vánoční stůl. Budou sloužit sportovnímu rybaření. Na ty pravé kapry si musíme ještě počkat. Přijedou k nám z jihočeských rybníků. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu