• Načítám...
>

Na trati z Kralup do Velvar jezdí nově moderní vlaky

Cestující jedoucí z Kralup nad Vltavou do Velvar budou ode dneška vozit zánovní motorová vozidla typu RegioSpider. Nahrazují motoráky řady 810, které trať obsluhovaly do teď.

Reklama

Na trati mezi Kralupy nad Vltavou, Slaným, Louny a Velvary až do dnešního dne obsluhovaly provoz tyto motoráky řady 810. 

„Tyto motorové vozy už slouží přes 40 let. Jsou to vozy, které jsou pro 55 cestujících, vejdou se do nich 3 kola. Jsou to vozy, které mají takzvaně vysokou podlahu, není do nich možný pohodlný nástup například s kolem nebo s kočárkem. A protože se nám podařilo zařídit vozy RegioSpidery, které jsou vlastně velkokapacitní, jsou až pro 70 lidí a je do nich hlavně ten pohodlný nástup, tak jsme se po dohodě s objednatelem, se Středočeským krajem, je rozhodli nasadit zkušebně tady na tu trať," řekl Jiří Ješeta, náměstek pro osobní dopravu Českých drah. 

Zánovní vlaky, které u nás dostaly jméno RegioSpider, nakoupily České dráhy z Německa. Od Českých drah si je zase půjčuje bezplatně kraj, který je rok a půl bude testovat. Poté by případně soupravy využil i na další tratě v kraji. 

"Tyto zánovní soupravy nabízejí kromě pohodlnějšího nastupování a vystupování také komfortnější toalety a posadit se mohou cestující také na komfortnější sedačky."

„Jsou vybaveny informačním systémem a je v nich komfortnější cestování, protože ten podvozek a celé to provedení vozu je více komfortní, měkčí a pohodlnější," řekl Jiří Ješeta. 

„Tento vlak by měl pro cestující přinést především výrazné navýšení cestovního komfortu. Je to nízkopodlažní a velkoprostorová souprava. To znamená, že je snadné tady převážet kočárky, kola. I ty samotné sedačky jsou ergonomické a tato souprava projde ještě do budoucna další modernizací, takže tady bude Wi-Fi a podobné služby, které 21. století odpovídají," řekl Petr Borecký, radní Středočeského kraje. 

Na tuto trať byly nové soupravy nasazeny hlavně proto, že v blízkosti se nachází servisní středisko Českých drah a tak mohou být vlaky průběžně vylaďovány a upravovány. Hlavním cílem bylo ale zlepšit komfort cestujících.

„Úspora nebyla tím primárním cílem. Tím primárním cílem bylo skutečně zvýšení komfortu jízdy pro cestující. Pokud se týká samotných cestovních nákladů, tak ty díky tomu, že to je modernější souprava, tak přes to všechno vychází na přibližně stejné náklady jako ty původní soupravy, které tu jezdily," řekl Petr Borecký. 

RegioSpider můžete kromě této trati potkat třeba i v Libereckém kraji nebo na Vysočině.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu