• Načítám...
>

PID se rozrostla o oblast Mladoboleslavska

Pražská integrovaná doprava se rozroste o další oblast, kam budou zajíždět autobusové i železniční spoje. Součástí integrace se nově stala oblast Mladoboleslavska. Znamená to, že v rámci jednoho systému budou moci cestující využívat pouze jednu jízdenku a tím tak výrazně ušetří. Do integrace se kromě Prahy zapojil také Středočeský, Královehradecký a Liberecký kraj. Změny se dotknou i jízdních řádů a vstupují v platnost v neděli 12. prosince. Na slavnostním zahájení integrace byla i TV PRAHA.

Reklama

Slavnostním přestřižením pásky začalo zahrnutí oblasti Mladoboleslavska do systému Pražské integrované dopravy.

„Bude to obrovský benefit pro cestující, kteří budou moci jezdit opravdu s jednou jízdenkou, nejenom napříč Středočeským krajem, ale napříč třemi kraji, které se do toho zapojily. Nebudou muset při přestupech kupovat nové a nové jízdenky, ale hlavně i autobusy jim budou navazovat daleko lépe,“ popisuje hejtmanka Středočeského kraje, Petra Pecková. 

Změna jízdních řádů v železniční i autobusové dopravě platí od neděle 12. prosince. Významně ovlivní i linky Středočeského, Královehradeckého a Libereckého kraje.

„Zároveň to i lidem z Prahy a okolních obcí přibližuje dostupnost například horských středisek v Libereckém kraji, jako je Špindlerův Mlýn, Harrachov, Liberec. Znamená to, že trochu přibližujeme i Krkonoše směrem ke Středočeskému kraji,“ vysvětluje radní pro veřejnou dopravu Středočeského kraje, Petr Borecký.

U prvotní myšlenky integrace dopravy byla před téměř deseti lety nynější místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Věra Kovářová, která si současný vývoj velmi pochvaluje.

„Tím, že se začalo konečně integrovat Mladoboleslavsko a dále potom i Mnichovo Hradiště a i mezi kraji, tak to si myslím, že je obrovský úspěch,“ uzavírá místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, Věra Kovářová. 

Středočeský kraje bude v integraci veřejné dopravy pokračovat i nadále. A třeba se jednou dočkáme i toho, že s jednou jízdenkou procestujeme i celou republiku. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu