• Načítám...
>

Kraj chce přispět na opravu vodovodu

Středočeský kraj chce poskytnout dotaci ve výši 10 milionů korun na rekonstrukci vodovodní přípojky v blízkosti obce Obříství. Ta je součástí páteřního řadu Hostín – Dolany a zásobuje vodou zhruba 200 000 obyvatel kraje. Příspěvek bude kraj schvalovat na únorovém zastupitelstvu.

Reklama

Kraj chce přispět na rekonstrukci vodovodní přípojky v blízkosti obce Obříství. Středočeští radní rozhodli o poskytnutí dotace ve výši 10 milionů korun.

"My jsme v lednu přijali usnesení rady, kde chceme podpořit 9 konkrétních opatření ke zmírnění sucha a nedostatku vody ve Středočeském kraji a toto je právě jeden z nich. Tak my jako rada Středočeského kraje jsme doporučili zastupitelstvu, aby schválilo dotaci pro shybku u Obříství. Jedná se o potrubí pod Labem z jednoho břehu na druhý. Je to důležitá stavba pro zhruba 200 000 obyvatel pro jejich zásobování pitnou vodou," říká Jana Skopalíková, radní Středočeského kraje.

Přípojka je součástí páteřního řadu Hostín – Dolany. Ten je jedním ze základních prvků skupinového vodovodu KSKM, tedy Kladno – Slaný – Kralupy – Mělník. Rekonstrukce vodovodní shybky byla pro danou oblast kraje naprosto klíčová.

"Shybka byla v havarijním stavu. V případě, že by nedošlo k rekonstrukci nebo k obnovení, tak by mohlo dojít k tomu, že by právě velká část Středočeského kraje neměla vodu. Projekt by měl být již dokončen, nicméně se čeká na kolaudaci," dodává Jana Skopalíková, radní Středočeského kraje.

V rámci rekonstrukce byl obnoven přívodní řad pod řekou Labe. Jednalo se o dvě paralelně vedená potrubí. Celkové náklady na rekonstrukci vyšly na téměř 119 milionů korun. Desetimilionový příspěvek bude kraj schvalovat na únorovém zastupitelstvu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu