• Načítám...
>

Kraj podpoří Potravinovou banku

Pomoc Potravinové banky vyhledává stále více lidí. Kromě velkého nárůstu počtu jednotlivců a rodin byl zaznamenán také velký nárůst počtu organizací, které pomoc odebírají. Středočeský kraj z toho důvodu schválil dvoumilionovou dotaci, která pomůže Potravinové bance s financováním provozu.

Reklama

Dva miliony korun poskytne letos Středočeský kraj na provoz Potravinové bance. Příspěvek, který je oproti loňskému roku o milion korun vyšší, schválili krajští zastupitelé.

"Je to právě na provoz Potravinové banky, která se teď musí velmi významně otáčet. Je navýšen počet žádostí, které oni mají ze strany osob, které potřebují potravinovou pomoc. Původně třeba ze čtyřiceti osob, které si chodily týdně pro balíčky, dnes chodí dva tisíce čtyři sta a stejně tak se zvýšil počet organizací, které odebíraly potravinovou pomoc a pak jí dále distribuovaly. Bylo to v roce 2019 zhruba sto padesát organizací, dnes je to číslo téměř už tři stovky," říká hejtmanka Středočeského kraje, Petra Pecková.

Potravinová banka Praha a Středočeský kraj byla založena v roce 2009. V současné době je největší potravinovou bankou v České republice a ta se stará asi o sedmdesát tisíc klientů.

"Takže opravdu ten počet potřebných osob, které potřebují potravinovou pomoc, významně narostl a takže je na místě, aby potravinová banka na svoji činnost dostala víc peněz. Je to stejná částka, jakou by měla uvolnit i Praha jako hlavní město, protože ten počet klientů, o které se staráme, je zhruba rovnoměrný jak ve Středních Čechách, tak v Praze," říká hejtmanka Středočeského kraje, Petra Pecková.

Hejtmanka Petra Pecková také zmínila pomoc s vyhledáváním nových prostor, ve kterých by mohla Potravinová banka působit.

"Protože ona v současné době je sice ve vhodných prostorách, ale poměrně drahých. Platí poměrně vysoké nájemné, takže bude moje snaha, zda by se podařilo toto nájemné snížit," říká hejtmanka Středočeského kraje, Petra Pecková.

Středočeský kraj se snaží Potravinové bance pomáhat nejen finančně, ale také například s propagací.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu