• Načítám...
>

Kraj pokračuje v pasportizaci svých budov

V rámci takzvané pasportizace vyrazili zástupci Středočeského kraje do Mladé Boleslavi. Navštívili tu také budovu Střední průmyslové školy, která patří mezi dominanty města. Právě tato krajská budova projde v blízké budoucnosti opravami.

Reklama

Středočeský kraj kontroluje stav svých budov. V rámci takzvané pasportizace vyrazili zástupci kraje také do Mladé Boleslavi.

"Potřebujeme zmapovat celou tu budovu, její stav, vědět v jakém stavu jsou rozvody budovy, technické zázemí budovy i stavební části, abychom mohli do budoucna dobře plánovat plán oprav a investice do těchto budov, které jsou význačné ve Středočeském kraji, patří Středočeskému kraji a musíme se více věnovat jejich údržbě," říká radní Středočeského kraje, Libor Lesák.

K tomu se také váže návštěva místní Střední průmyslové školy. Její budova, která patří mezi dominanty města, projde v blízké budoucnosti opravami.

"V současné době se nám podařilo vysoutěžit rekonstrukci této budovy. V příštím roce přijde investice více jak sto milionů korun, která se týká energetických úspor. Budou vyměněna okna, ten objekt je památkově chráněn, takže okna budou repasována, bude vyměněna stará kotelna, budou odvlhčené zdi, které jsou poškozené a celkově to přinese i úspory finanční," dodává radní Středočeského kraje, Libor Lesák.

"Tato budova je úžasná, nádherná, každý kdo sem přijde, tak je konsternován tím, jak je to tady pěkné. Bohužel samozřejmě ruku v ruce s tím jde i stárnutí budovy a to, že je potřeba tady určité investice do budovy. V roce 1923 se začala budova stavět, byl položen základní kámen, byla dostavěna v roce 1927 a zhruba rok poté nebo půl roku poté se tady zahájilo studium prvního ročníku tehdejší školy," popisuje ředitel školy, Václav Bohata.

Budova si ponechala historický ráz nejen v exteriéru, ale i ve vnitřních prostorách. Ty skrývají například historickou sborovnu či prostory pro vedení školy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu