• Načítám...
>

Kraj v loňském roce investoval masivně do školství

Rekonstrukce či velké stavby. Ty se dotkly několika středočeských škol. Rekonstruovat se ale bude i letos. Kde? V následující reportáži se o tom rozpovídal radní Středočeského kraje, Libor Lesák.

Reklama

Středočeský kraj v loňském roce výrazně investoval i přes pandemii covidu - 19. Peníze putovaly hlavně do rozvoje školství. 

„Tím, že jsme na kraj přišli až v listopadu předloňského roku, tak jsme nejdříve museli zkonsolidovat investice, dohodnout se s panem kolegou náměstkem Michalikem o tom, jak budeme investovat a poté jsme teprve mohli rozjíždět ty investice. Dokončovali jsme započaté stavby. Největší investice byla vlastně dokončení depozitáře vědecké knihovny na Kladně za více jak 100 milionů korun. Ten objekt byl nutně potřeba, protože ten depozitář byl v mnoha dalších objektech, které nesplňovaly podmínky pro depozitáře. Vlhkost, teplota a tak dále. Další velká akce, která byla dokončena, byla stavba tělocvičny v gymnáziu v Benešově. I zde u té stavby probíhaly různé potíže. Tam bylo zjištěno jiné podloží, než bylo například v projektové dokumentaci. Museli jsme to předělávat, takže stavba se protáhla. Nicméně se podařilo ji dokončit," řekl Libor Lesák, radní Středočeského kraje.

Benešovští studenti a veřejnost mohou nově využít hřiště na volejbal, na stolní tenis či basketbal. Celá hala měří téměř 30 na 20 metrů. S historickou budovou gymnázia je propojena krčkem a v budově vznikl také výtah. 

„To byla stavba za více jak 80 milionů korun. Poté byly drobnější stavby jako rekonstrukce Dvořákova gymnázia v Kralupech nad Vltavou. Tam došlo k zateplení, instalaci nových oken a vstupů za přibližně 70 milionů korun. Potom to bylo mnoho dalších objektů, které byly v oblasti školství. Například Střední odborná škola a učiliště na Kladně v Dubské plus drobné projekty ve výši 20, 30 milionů korun. Různé výměny oken, zateplení a podobně," řekl Libor Lesák, radní Středočeského kraje.

Kraj má ale podle radního Lesáka velké plány i na tento i na příští rok.

„V současné době se dosoutěžují dvě veliké, více jak 100 milionové akce. Rekonstrukce gymnázia v Mladé Boleslavi a rekonstrukce Střední odborné školy v Mladé Boleslavi," řekl Libor Lesák, radní Středočeského kraje.

Na novou tělocvičnu se mohou těšit také studenti Gymnázia v Říčanech a na novou podobu školy zase žáci Středního odborného učiliště v Hubálově. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu