• Načítám...
>

Charitní šatník ve Slaném pomůže potřebným

Charitní šatník ve Slaném nabídne oblečení za symbolickou cenu všem potřebným. Šatník spravuje Farní charita Slaný, která se snaží dosáhnout pěti základních cílů. Jakých? Dozvíte se v reportáži.

Reklama

Ve Slaném slavnostně otevřeli Charitní šatník s názvem Knoflík. Šatník bude k dispozici všem potřebným, konkrétně je pomoc určena mimo jiné samoživitelům či například seniorům. 

"Lidé nám darují ošacení, naši dobrovolníci ho roztřídí. Zjistí, co je zapotřebí, co potřebné není. Samozřejmě se nás také týká recyklace a nakládání s odpadem. Dále to, co je potřebné, poputuje sem do Charitního šatníku, který bude stále zásobován touto formou a lidé si zde za symbolickou cenu mohou oblečení znova zakoupit," říká Nina Kubištová, ředitelka Farní charity Slaný.

"Vidíme, že dnešní svět je poměrně složitý. Vidíme, jaká je situace na Ukrajině. A v podstatě ještě před tím, než začal válečný konflikt, tak jsme viděli skokový nárůst cen energií. Viděli jsme vysokou inflaci. A spousta lidí dneska začíná mít problémy s tím, aby ufinancovala základní náklady a to nemluvím právě o oblečení. Takže tento projekt, věřím, že tomu pomůže," dodává Martin Hrabánek, radní Středočeského kraje a starosta města Slaný.

Symbolický poplatek za zakoupené zboží přispěje na provoz služby. Farní charita má konkrétně 5 základních cílů.

"Jednak chceme, abychom pomohli přírodě, takže šetříme, recyklujeme. Jednak bychom rádi, aby bylo dostupné ošacení pro ty chudší, dále bezplatné ošacení pro ty potřebné. Dále bychom také chtěli, aby lidé projevili solidaritu a darovali ošacení. A v neposlední řadě samozřejmě, abychom měli kontaktní místo pomoci, kam lidé mohou přijít, zeptat se. Kam je můžeme odkázat, pomoci jim a tak dále," zmiňuje Nina Kubištová, ředitelka Farní charity Slaný.

Farní charita také zřídila novou telefonní linku a emailovou adresu, kde se mohou například dárci informovat mimo jiné i o tom, co přesně mohou darovat. Příslušné kontakty je možné dohledat na webových stránkách a sociálních sítích Farní charity Slaný. K dispozici budou i na webu města.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu