• Načítám...
>

Tvorba lidových řemesel je k vidění v Galerii 1

  • 6. listopadu 2021,
  • 12:50,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

Krásná práce. To je název výstavy, která je k vidění v Galerii 1. Návštěvníci si tu mohou prohlédnout tvorbu českých řemeslníků.

Reklama

V Galerii 1 je k vidění výstava pod názvem Krásná práce. Jejím prostřednictvím mohou návštěvníci obdivovat živá řemesla lidového umění České republiky.

"Projekt Krásná práce je dlouhodobý a pečuje o české, moravské a slezské řemeslo lidového umění, letos poprvé. Toto je druhý ročník, tak se budeme snažit představit nějakou spolupráci řemeslných mistrů a designérů, která je tady k vidění v té zadní místnosti a z tohoto nového počinu máme velikou radost," řekla Klára Hegerová, zakladatelka projektu Krásná práce. 

"Tato výstava trochu vybočuje z toho programu, který máme celý rok, protože je to v podstatě spojení i s ručními pracemi, které mohou návštěvníci vyzkoušet a když se podíváte po těch výrobcích, tak je to prostě krásná práce," řekl Petr Burgr, místostarosta MČ Praha 1. 

Projekt Krásná práce vznikl pod hlavičkou nadačního fondu Družstevní práce. Městská část plánuje v budoucnu tuto činnost podporovat i formou kamenného obchodu.

"Je skvělé, že se našla skupina lidí, která vytvořila nadační fond, který zachránil tuto tradici a když jsem s nimi měl před nějakou dobou schůzku, tak si posteskli, že by bylo prima, kdyby mohli mít někde nějaký kamenný obchod. Mě napadlo, že právě na jedničce bychom mohli najít místo, kde bychom vytvořili centrum lidových řemesel," řekl Petr Hejma, starosta MČ Praha 1.

Než ale kamenný obchod vznikne, můžete si tvorbu českých řemeslníků prohlédnout v Galerii 1. Výstava je přístupná od pondělí do pátku mezi 9. a 18. hodinou, o víkendu pak od 10 do 18 hodin.

Praha 1 plánuje provoz obchodu spustit během příštího roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu