• Načítám...
>

Děti v Praze 1 slavily svůj den

  • 3. června 2024,
  • 10:53,
  • PRAHA 1,
  • Věra Dušková

Den dětí se v městské části Praha 1 opět vydařil. Děti si ho mohly užívat na dvou místech - ty nejmenší z mateřských škol na Žofíně a pro odrostlejší, tedy žáky základních škol, městská část připravila program ve Sportovním areálu Na Františku.

Reklama

V městské části Praha 1 letos děti svůj svátek slavily už 31. května. Důvod je prostý – první červen, který je oficiálně Dnem dětí, vycházel na sobotu, kdy řada rodin s dětmi vyjíždí ven z Prahy.

„Ten Den dětí slavíme v Praze 1 letos na dvou místech, a to je tady na Žofíně, kde je určená zábava pro děti z mateřských škol a pak máme ještě sportoviště Na Františku připravené pro děti z prvního stupně základních škol," řekl David Bodeček (BEZ PP) - místostarosta MČ Praha 1.

Na obou místech si děti mohly užívat opravdu pestrý program.

„Na Žofíně vidíte, že my na Praze 1 podporujeme pohyb, já vždycky říkám pohyb, ne sport, ale pohyb. Vidíte, že kromě pohybu je tady kultura, že děti tančí, zpívají a sledují divadlo a mohou si tady vytvářet různé postavičky z balonků," řekl David Bodeček (BEZ PP) - místostarosta MČ Praha 1.

Dětem z mateřských škol byli na Žofíně k dispozici i představitelé policie a hasičů. Program pro školáky na sportovišti Na Františku pak nenechal nikoho na pochybách, že pohybové aktivity dětí jsou pro městskou část Praha 1 vysoko na žebříčku priorit.

"Na Františku je to obr akce o 25 stanovištích, kdy každé stanoviště má jeden spolek a je to bomba. A já jsem vlastně ještě zapomněl říci jednu věc, že kromě těchto dvou míst, to znamená Žofína a Františku, probíhá Den dětí ještě ve dvou našich školách v přírodě," řekl David Bodeček (BEZ PP) - místostarosta MČ Praha 1.

Stěžejním partnerem městské části při organizaci Dětského dne je už dlouhodobě Nadace Pražské děti.

„Tak já jsem rád jako předseda správní rady Nadace Pražské děti, že se nám podařila tato skvělá akce. Je to každoroční akce, ve své podstatě ji děláme, troufám si říci, dvanáct let," řekl Martin Motl - předseda správní rady Nadace Pražské děti.

Nadace navíc systematicky podporuje mnohé pohybové aktivity dětí, které by jinak v centru Prahy zase tolik možností neměly.

„Například squash, bruslení, beach volejbal, pak pískování. Ve své podstatě ta problematika je daná tím, že základní školy ani mateřské školy nemají dostatečné tělocvičny a jsme rádi, že my jako nadace jim můžeme pomáhat tak, aby sportovaly a neseděly jen u počítačů a u telefonů," řekl Martin Motl - předseda správní rady Nadace Pražské děti.

Dá se říci, že organizátorům Dětského dne letos vyšlo všechno na jedničku. Včetně počasí, takže se usmívaly nejen děti, ale i příjemné jarní sluníčko.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu