• Načítám...
>

Sobota 28. října patřila v Praze 15 hasičům

  • 30. října 2023,
  • 8:48,
  • PRAHA 15,
  • Veronika Kuželková

Dobrovolným hasičům z Horních Měcholup bylo slavnostně předáno nové vozidlo. Akce se účastnil i starosta Prahy 15 Michal Fischer a účastníci mohli rovněž i shlédnout celou přehlídku hasičské techniky.

Reklama

V Praze 15 se konalo odpoledne s hasiči. Sbor místních dobrovolných hasičů Měcholupy totiž představil nové hasičské vozidlo, které získal za podpory Magistrátu hlavního města Prahy i městské části Praha 15. Slavnostního předání se účastnil i starosta Patnáctky Michal Fischer.

"Chviličku to trvalo, než jsme se k tomu vozu dostali a teď nemyslím ze strany magistrátu, ale ze strany výrobce, než to upravili, aby to odpovídalo těm požadavkům, které na to naši hasiči měli. Jsem za to hrozně rád, protože tyhle příspěvky magistrátu pro dobrovolné jednotky hasičů jsou úžasná věc, protože odevzdávají obrovský kus práce a myslím si, že to berou i jako trošičku ocenění své práce a činnosti, když se dostanou k nové technice, které si pak váží a jsou na ni pyšní," řekl Michal Fischer (Společně pro Prahu 15), starosta, MČ Praha 15.

"Je více přizpůsobeno potřebám, které vyvstávají z typu zásahů, které jednotka řeší. To znamená převládá více technických zásahů, při větrných smrštích, vydatných deštích, povodních, záplavách a následně požárech. Je to přizpůsobeno na městský podvozek, to znamená do hlavního města Prahy, tak aby to fungovalo lépe. My jsme velmi rádi za to, že dobrovolní hasiči v Praze jsou podporováni, jak ze strany magistrátu, tak ze strany zřizovatelů svých městských částí. Bereme to jako odměnu za práci, kterou děláme," řekl Jiří Markuci, velitel SDH Horní Měcholupy.

Nový vůz tak nahradil výjezdní vozidlo, které zde sloužilo skoro dvacet let.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu