• Načítám...
>

Oprava Beranových míří v létě do předposlední etapy

  • 18. června 2024,
  • 16:27,
  • PRAHA 18,
  • Ondřej Švec

Oprava komunikace Beranových v městské části Praha 18 - Letňany míří do předposlední etapy. Od 29. června do 30. srpna bude v obou směrech kompletně uzavřena v úseku Boletická - Tupolevova. V ulici Tvrdého bude omezené parkování a vznikne zde zastávka MHD Stará náves (X158). V ulici Rychnovská vznikne zastávka MHD Bludovická (X158). Parkovat se také nebude moci u lesoparku, a to kvůli zřízení obratiště pro autobusovou dopravu. Náhradní parkoviště bude v ulici Kramolínská.

Reklama

Během letních měsíců čeká na řidiče jedoucí městskou částí Praha 18 - Letňany komplikace v dopravě. Do předposlední etapy tam totiž míří oprava komunikace v ulici Beranových. Opravovat se bude od ulice Boletická, kde jsou zároveň dvě autobusové zastávky, které budou kompletně zrekonstruovány, až po konec ulice Beranových, kde se kříží s křižovatkou na Výstaviště Letňany. 

„My jsme rádi, že se nám podařilo přesvědčit magistrát, aby zvolil rekonstrukci na prázdniny. Rekonstrukce bude probíhat od 29. června do 30. srpna. My chceme zdůraznit, že všechno jsou to akce Magistrátu hlavního města Prahy a jsme rádi, že se nám podařilo za poslední roky přesvědčit magistrát, aby investoval do těchto komunikací, které jsou řádově desítky let staré a opravdu jde o desítky a desítky milionů korun, které se nám podařilo v rámci těch investic přivést sem do katastru Letňan,“ vysvětluje místostarosta městské části Praha 18 Stanislav Nekolný (ANO).

Vzhledem k tomu, že jde o páteřní komunikaci, dá se předpokládat, že řidiči tyto opravy do určité míry pocítí.

„Tato komunikace bude uzavřena v obou dvou směrech, to znamená tyto dva měsíce budou objížďky, všude budeme informovat na sociálních a webových stránkách a bude samozřejmě zřízena i náhradní autobusová doprava. Lidé, kteří tím budou dotčeni, budou mít ve schránkách informace od zhotovitele, kde bude telefon a kontakt, kde se budou moci aktuálně dotazovat, jak ta rekonstrukce probíhá,“ popisuje Stanislav Nekolný (ANO), místostarosta MČ Praha 18 - Letňany. 

Stejně jako v loňském roce bude navíc uzavřeno parkoviště u lesoparku.

„Je potřeba tam zřídit pro náhradní autobusovou dopravu obratiště a nové parkoviště pro návštěvníky a občany Letňan bude v ulici Kramolínská,“ uzavírá místostarosta MČ Praha 18 - Letňany Stanislav Nekolný (ANO). 

Poslední etapa, která začne od křižovatky Toužimská až po křižovatku s komunikací Veselskou, je naplánovaná na příští rok. Jde ale o magistrátní akci a bude záležet na financování projektu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu