• Načítám...
>

Praha 5 vydala další vydání časopisu Páťák

  • 28. dubna 2021,
  • 20:03,
  • PRAHA 5,
  • Jaroslav Šetlík

Distanční výuka je hlavním tématem nového vydání časopisu Páťák. Ten vydává Praha 5 a je určený jak rodičům, tak dětem. Ty si ho mohou pročíst na stránkách zpravodajpatak.cz.

Reklama

Po více než půl roce se děti z Prahy 5 dočkaly nového vydání časopisu Páťák. Ten vydává radnice městské části a mapuje dění v mateřských i základních školách.

"Podílí se na jeho tvorbě jak žáci, tak rodiče, učitelé a samozřejmě i odborníci a ředitelé škol. Vlastně se v něm shromažďuje všechno, co se v našich školách děje, co úžasného se tam vytváří, ale třeba i to, s čím se ředitelé, děti nebo rodiče potýkají. Mají tam slovo odborníci, kteří se vyjadřují k nějakému palčivému problému, jako je kyberšikana nebo izolace dětí, která probíhá právě teď v průběhu distanční výuky," říká starostka MČ Praha 5, Renáta Zajíčková

A právě distanční výuka je hlavním tématem nového vydání tohoto časopisu. Tato forma výuky je tu probrána ze všech možných úhlů pohledu.

"Z pohledu z domovů, ze škol, ale také od psychologů, specialistů, kteří pomáhají třeba rodinám, které jsou v určité stresové nebo i dokonce krizové situaci. To je vlastně hlavní část toho čísla," říká Pavel Seleši, koordinátor týmu časopisu Páťák.

Nechybí ale ani další témata a tradiční rubriky, na které jsou čtenáři Páťáku zvyklí.

"Spousta pohledů od žáků, učitelů, rodičů, odborníků. A také o tom, co se v těch školách běžně děje, byť tak jak to známe dnes, tak se to s tím obvyklým běžným životem asi nedá úplně srovnávat. I tak je tam řada příspěvků o akcích, které probíhaly ve školách, řekněme od září po současnou chvíli," dodává Pavel Seleši, koordinátor týmu časopisu Páťák.

Časopis vychází primárně v elektronické formě. Stáhnout a přečíst si ho mohou děti i rodiče na stránkách zpravodajpatak.cz. Každé vydání je zároveň na vybraných místech k dostání i v papírové podobě.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu