• Načítám...
>

Žáci z Devítky změřili síly na Sportovních hrách

  • 13. června 2024,
  • 8:15,
  • PRAHA 9,
  • Ondřej Švec

V areálu AC Sparta Praha v Podvinném mlýně proběhly už dvaadvacáté sportovní hry, které pořádala městská část Praha 9. Ve dvoudenní akci se postupně představili žáci prvních a druhých stupňů základních škol, které ještě doplnili žáci víceletých gymnázií. Společně změřili síly v atletických disciplínách, dále potom ve volejbale, florbale, vybíjené nebo třeba v malé kopané. Pro ty nejlepší byla připravena sada medailí.

Reklama

Už podvaadvacáté hostila Praha 9 Sportovní hry, kterých se zúčastnili žáci pěti základních škol, kteří soutěžili v nejrůznějších sportovních disciplínách. 

"Závodilo se v atletice, to znamená 60 metrů sprint, 800 metrů běh, skok do dálky, hod raketkou, protože oštěp jsme si úplně netroufli, volejbal, florbal a fotbal," řekl Adam Vážanský (ODS) - místostarosta MČ Praha 9.

Kromě žáků z pěti základních škol se do akce zapojili i žáci z víceletých gymnázií.

"Je to důležité, že se děti rozhýbají, že se mezi sebou poznají napříč školami, trošku se vyhecují a ty výkony jsou opravdu dobré, je vidět, že tady jsou ze škol ty děti, které to umí," řekl Adam Vážanský (ODS) - místostarosta MČ Praha 9.

Někteří žáci měli navíc tu výhodu, že byli pod dohledem profesionálních trenérů. Ti měli na starosti jak fyzickou přípravu, tak mentální koučink. 

"Je to hrozně těžké, protože říct jim to nevadí, o nic nejde, to je strašně jednoduché, ale jedna věc je to slyšet a druhá věc je tomu uvěřit, takže hodně s nimi mluvit a slyšet to, co oni cítí. To, co oni chtějí a potřebují. To je za mě asi to nejdůležitější," řekla Klára Pallová - trenérka atletiky AC Sparta Praha.

Ve sportu je totiž řada talentů, u kterých nervozita může přebít jejich sportovní kvality a strach z neúspěchu jim v podstatě zabrání zvítězit, ačkoli jsou často výkonnostně vyspělejší než soupeř. Proto je důležité s psychikou sportovců pracovat už od úplných začátků.

"Vidíte v něm ten potenciál, to, jak je šikovný, ale to není práce na jednu noc, to je práce na několik let a je to hlavně práce na tom člověku. Já ho můžu nějakým způsobem navést, ale ta práce je pak o něm," řekla Klára Pallová - trenérka atletiky AC Sparta Praha.

Sportovní hry na Devítce si ale děti užily a i když by samozřejmě každý rád vyhrál, z případných neúspěchů si nic nedělaly. Jsou totiž ještě naštěstí ve věku, kdy těch pokusů o nápravu budou mít ještě spoustu.

anketa

"Jsem tady za volejbal a zatím je to tady dobré, máme dobré počasí, lidé jsou tady fajn."

"Zatím pocity dobré, dělal jsem fotbal a běžel jsem 1000 metrů."

"Já jsem přišla kvůli tomu, že mě přihlásil učitel a hraji volejbal a myslím si, že je to tady fajn."

"Jsme tady fajn parta a nějak jsme to zahráli, jak jsme mohli."

Sportovní hry byly na Devítce dvoudenní událostí, která proběhla v areálu AC Sparta Praha v Podvinném mlýně. Zatímco první den zápolily děti z prvních stupňů základních škol, druhý den spolu změřili síly žáci druhého stupně. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu