• Načítám...
>

Jungle sport park nabízí skvělý sportovní zážitek

  • 23. září 2021,
  • 18:41,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

Vydali jsme se za sportem do pražských Letňan. Tam se totiž na ploše 4000 m2 rozkládá Jungle sport park, který poskytuje pořádný sportovní zážitek.

Reklama

Jungle sport park v pražských Letňanech nabízí návštěvníkům opravdu bohaté sportovní vyžití. Kromě jiného, jim například umožní vystoupat až do nebes.

Asi největším lákadlem parku jsou pochopitelně lezecké stěny. I zde si návštěvník může vybrat z více variant. 

"Lezení, jako takové, se rozděluje na dvě části. Na lezení na laně a na bouldering. Bouldering je kratší stěna, do které padáte bez lana. Nemáte žádné vybavení, kromě lezeček. A když spadnete, tak spadnete do žíněnky, takže se vám nic nestane. Je to všechno měkké, v pořádku. Další část je lezení na laně, kdy už musíte mít sedací úvazek, lano a lezete jednotlivě nahoru a cvakáte se do exresek, abyste nespadli až úplně na zem," vysvětlil Viktor Kocáb, trenér lezení.

I my jsme se nakonec rozhodli si lezení vyzkoušet. Nalákaly nás hlavně výhody tohoto sportu.

"Lezení, jako takové, je opravdu úžasný sport, protože je to přirozený pohyb, kdy vy necvičíte s nějakou další váhou, ale opravdu jen tím tělem. jako takovým. A učíte se pracovat, abyste zapojovali všechny svaly v těle. To lezení se přibližuje těm lidem, právě v rámci takovýchto umělých stěn. Přeci jen dříve lidé lezli jen po skalách a tam je to hodně nebezpečné, když to tak řeknu. A tady, když člověk zná tu základní metodiku, tak se mu tady opravdu nemůže nic stát," popsal Viktor Kocáb, trenér lezení.

Ačkoli jsme za odvedený výkon byli pochváleni, stále patříme mezi začátečníky. A nejen pro ty má Jungle sport park k dispozici nespočet kurzů, do kterých se mohou přihlásit. A nejde jen o samotné lezení. Park má totiž i pohybovou halu.  

"Kde jsou kroužky zaměřené na gymnastiku a potom na parkour. V budoucnu je tady v plánu, že by tady bylo i bistro, bufet, různé pohoštění i kavárna a takovéto věci," doplnil Viktor Kocáb, trenér lezení.

Parkour jsme nakonec radši nezkoušeli, ačkoli kdo ví, možná i k tomu časem dojde. Jungle sport park má samozřejmě vyžití i pro nejmenší. Pro ty je k dispozici boulderový dětský svět s lezením, tunely a klouzačkou, a také lanová jungle s barevnými zvířátky. Jungle sport park na ploše 4000 m2 prostě okouzlí každého.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu