• Načítám...
>

V Radlické ulici vzniknou dostupné družstevní byty

  • 1. listopadu 2021,
  • 15:42,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

V lokalitě Radlická by měly během následujících let vzniknout nové dostupné družstevní byty. Rada hl. m. Prahy schválila uzavření Memoranda o spolupráci s Městskou částí Praha 5.

Reklama

V Praze by mělo vzniknout až 266 dostupných družstevních bytů. Rada hl. m. Prahy schválila uzavření Memoranda o spolupráci s Městskou částí Praha 5. Projekt Dostupného družstevního bydlení bude realizován v lokalitě Radlická.

"Víme všichni, že ceny bytů se šplhají do astronomických výšek, takže běžná rodina nemá vůbec šanci si byt pořídit. Proto rozjíždíme projekt Dostupného družstevního bydlení, kde by ty byty měly být levnější o 25 - 30 %," řekla Hana Marvanová, radní hl. m. Prahy. 

Projekt schválilo Zastupitelstvo hl. m. Prahy v prosinci roku 2020. Následně se hlavní město zaměřilo na vytipování vhodných lokalit.

"Nyní na základě schváleného memoranda s Prahou 5 zpracujeme podklady k vyhlášení soutěže na partnera této výstavby a na založení bytového družstva. Věřím, že příští rok založíme bytové družstvo zde na Radlické a lidé se budou moci hlásit do takového družstva," řekla Hana Marvanová. 

Třetinu nových bytů by Praha chtěla využít na ubytování zdravotníků, učitelů či například hasičů. Dalším záměrem je Dostupné družstevní bydlení rozšiřovat i do dalších městských částí.

"Rozjíždíme obdobné projekty na dalších městských částech. V tuto chvíli jednáme s Prahou 12, 10, 8 nebo s Prahou 13. Chceme takto, aby vznikaly stovky bytů ročně, tak aby skutečně se Pražané mohli do těchto bytových družstev hlásit," řekla Hana Marvanová. 

Nový objekt na Radlické ulici by měl mít po dokončení hrubou podlažní plochu zhruba 20 tisíc metrů čtverečních a skládat by se měl minimálně ze dvou bloků se samostatnými vchody. Průměrná výměra jednotlivých bytů se má pohybovat v rozmezí 54 až 65 metrů čtverečních.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu