• Načítám...
>

Dlužníci by neměli otálet s využitím Milostivého léta

  • 17. prosince 2021,
  • 18:01,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

Milostivé léto je v plném proudu. Hlavní město se prostřednictvím kampaně snaží akci rozšířit mezi co největší množství dlužníků. Více se zaměří i na pomoc lidem, kteří mají velké dluhy z nájmů.

Reklama

Hlavní město Praha vybízí dlužníky, aby neváhali s využitím takzvaného Milostivého léta. Během něj mohou lidé snadněji ukončit své exekuce, které v minulosti vznikly z veřejnoprávních dluhů. Celkově dluží lidé Magistrátu hl. m. Prahy a jeho organizacím stovky milionů korun.

"V současnosti vedeme intenzivní informační kampaň, máme otevřenou bezplatnou linku magistrátu a je zde linka i Člověka v tísni, se kterým spolupracujeme a zodpovídáme dotazy. Průběžně nejvíce dotazů je na téma uhrazení dluhu za jízdu načerno. To je také největší množství exekuce," řekla Hana Kordová Marvanová, radní hl. m. Prahy.

"Dopravní podnik eviduje pohledávky "za černými pasažéry" ve stovkách tisíc. Lidí, kteří zatím využili a mají ty exekuce zastavené, jsou jednotky tisíc. Takže určitě bych chtěl i lidi vyzvat, aby neotáleli a akci Milostivé léto využili," řekl Petr Witowski, generální ředitel DPP. 

Celková dlužná částka za všechny exekuce v rámci Dopravního podniku činí zhruba 185 milionů korun. Praha se aktuálně hodlá více zaměřit i na dluhy z nájmů.

"Pokud jde o objem, tak nejvíce dluží lidé na nájemném. Tam nejde o stokoruny, tisícikoruny, ale o desítky tisíc a proto jsme se domluvili s kolegyní radní Kordovou Marvanovou, že by město proaktivně informovalo nějakým dopisem nebo nějakým jiným způsobem tyto nájemníky, že mají tuto příležitost, která končí 28. ledna," řekl Patrik Nacher, poslanec a zastupitel hl. m. Prahy.

Pro více informací se mohou lidé obracet na bezplatnou infolinku 800 100 000 a na dluhovou poradnu organizace Člověk v tísni na telefonu 770 600 800. Zúčastnit se Milostivého léta je možné do 28. ledna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu