• Načítám...
>

V Zoo Praha je k vidění výstava děl Pavla Procházky

  • 8. dubna 2022,
  • 16:59,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

Pražská zoo láká návštěvníky na výstavu děl ilustrátora Pavla Procházky. Ten je předním ilustrátorem Zoo Praha. Jeho kresby je totiž možné vidět v zahradě téměř na každém kroku.

Reklama

Zoo Praha otevřela v prostorách Galerie Gočárovy domy výstavu děl výtvarníka Pavla Procházky. Ten je předním ilustrátorem pražské zoo a jeho díla je možné vidět v celém areálu zahrady. 

"Při procházce areálem Zoo Praha si pozorný návštěvník nemůže nevšimnout, že informační panely, jmenovky zvířat a veškerý infosystém v areálu je zdoben působivými ilustracemi a ty ilustrace jsou právě dílem Pavla Procházky, jehož výstavu jsme nyní zahájili v Galerii Gočárovy domy," řekla Jana Doktorová, vedoucí vzdělávacího a programového oddělení.

Pavel Procházka je jako ilustrátor v přírodovědných kruzích velmi známý. Jeho původní povolání však s výtvarným uměním nemá nic společného. 

"On vystudoval veterinu a dráze výtvarníka se věnuje až od roku 1991 a je to vlastně samouk, takže o to je to působivější. Jeho vědecké ilustrace můžete vidět nejen v areálu Zoo Praha, ale spolupracuje také s řadou dalších významných institucí. Spolupracuje s muzei, s národními parky a také s nakladatelstvími, takže jeho ilustrace zdobí i množství přírodovědných publikací," řekla Jana Doktorová, vedoucí vzdělávacího a programového oddělení.

V rámci výstavy mohou návštěvníci zhlédnout vybrané ilustrace z areálu zoo, ale i další autorovu tvorbu.

"Ilustrace, které Pavel Procházka vytvořil právě pro jiné instituce, tedy nějaký širší výběr z jeho tvorby, ukázku aplikací jeho ilustrací na nejrůznější knihy, tiskoviny, hry, výukové předměty a tak dále," řekla Jana Doktorová, vedoucí vzdělávacího a programového oddělení.

Galerie Gočárovy domy se nachází v horní části areálu pražské zoo a výstavu je v ní možné zhlédnout až do konce června. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu