• Načítám...
>

S nejstarším evropským bigbandem vystoupili mladí umělci

  • 18. dubna 2023,
  • 7:37,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Orchestr Karla Vlacha nestárne. Své síly teď spojil s mladými umělci. Na Galakoncertě s názvem Pocta legendám si tak s nejstarším evropským big bandem zazpívali Tereza Mašková, Václav Noid Bárta a Ondřej Ruml.

Reklama

Legendární orchestr Karla Vlacha má za sebou od roku 1939 tisíce skladeb, desetitisíce koncertů a snad statisíce najetých kilometrů za posluchači po celém světě. Přesto nejstarší evropský big band nestárne. Takhle vypadal třeba beznadějně vyprodaný galakoncert v Kongresovém centru v Praze.

"My si myslíme, že je to jeden z nejlepších souborů nebo orchestrů, které tady jsou a chtěli jsme, aby se trošičku ukázal v nové tváři s novými interprety a navázal na to, co vlastně těch osmdesát let, více jak osmdesát let předváděl," vysvětlil Jiří Herold - producent.

S orchestrem Karla Vlacha v minulosti zpívaly takové hvězdy jako třeba Josef Zíma, Yvetta Simonová nebo třeba Pavlína Filipovská. Na Galakoncertu v Kongresovém centru s legendárním orchestrem teď vystoupili Tereza Mašková, Václav Noid Bárta a Ondřej Ruml. Ti se s nastávající sezonou stali novými tvářemi bandu.

"Je to obrovská čest, protože tento orchestr má obrovskou historii, takže je pro mě doopravdy čest, že tady s nimi mohu být a že mě vlastně pozvali do tohoto projektu," řekla Tereza Mašková - zpěvačka.

"Celý život je znám, celý život jsem s nimi vyrůstal. Vídával jsem je v televizích v různých pořadech. Zpívali s nimi právě ti moji super hrdinové, takže dneska jsem si i já připadal trošku jako takový super hrdina s tímto úžasným tělesem za zády. Když jsem potom ještě zahlédl, že tady byla paní Rottrová, tak to už byla jenom taková třešnička na dortu," konstatoval Václav Noid Bárta - zpěvák.

"Ten orchestr, tady ti kluci, kteří hrají, tak to jsou v podstatě mezi muzikanty legendy. Jeden vedle druhého by dokázali v podstatě utáhnout koncert třeba v jazzovém klubu, sami jako sólisté a tady hrají všichni v jedné kapele a táhnou za jeden provaz," zdůraznil Ondřej Ruml - zpěvák.

V Kongresovém centru zazněly muzikálové, jazzové, swingové, popové i rockové songy. A nechyběly ani československé hity Waldemara Matušky, Karla Gotta nebo Marie Rottrové a ani hudba světových velikánů jako ABBA, Lady Gaga nebo Amy Winehouse.

"Nechci říkat vyloženě moje domovina, ale je to prostě hudba, kterou poslouchám léta a cítím se v tom dobře," doplnil Ondřej Ruml - zpěvák.

"Není to nic, že by mi řekli 'tady to se nauč' a já jsem se to doma vztekle učil. Já ty zpěváky, kteří dřív zpívali, jako Waldemar Matuška nebo pan Gott, mám rád a poslouchám je, takže pro mě to byla radost," řekl Václav Noid Bárta - zpěvák.

"Já si mohu zazpívat krásné písně, které třeba nazpívala Marie Rottrová, Marika Gombitová, ale také mám i zahraniční, napřílad Whitney Houston, Robbie Williams a Nicole Kidman, takže těch písní je hrozně moc a já mám radost, že si zrovna tady mohu zazpívat," řekla Tereza Mašková - zpěvačka.

Na jevišti pak během koncertu nechyběla ani spektakulární taneční show. Hudebním večerem plným excelentních výkonů provedla šarmantní moderátorka a herečka Adéla Gondíková.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu