• Načítám...
>

Film legends museum zve na hrdiny i příšery

  • 2. května 2023,
  • 17:40,
  • PRAHA,
  • Ondřej Švec

Jsou legendy, které nestárnou a o těch filmových to platí dvojnásob. Do světa filmového plátna se za dobu více než stoleté filmové existence zamilovaly stovky milionů fanoušků po celém světě. A zatímco jedni se na filmy čistě jen dívají, jiní filmem doslova žijí, třeba tím, že sbírají filmové předměty nebo filmové postavičky odkazující na jejich oblíbené hrdiny. Jedním z vášnivých sběratelů je i Johnny Wolf, který se navíc o svou bohatou sbírku neváhá dělit s ostatními. Pro milovníky filmů všech žánrů proto po celé republice buduje Film legends museum. Jedno z nich je i v Praze.

Reklama

Hned u vstupu do Film legends musea v pražské Opletalově ulici není pochyb o tom, že tento svět budoval vášnivý milovník filmu. Za pokladnou návštěvníky jako první uvítá oblíbená žlutá rodinka Simpsonových a pak už následuje plejáda světoznámých filmových postav nebo příšer, kterých je v pražském muzeu okolo sedmi stovek. Vášnivý sběratel a majitel muzea Johnny Wolf postavičky shromažďoval několik let a většinou jde o limitované edice.

"Když mluvím striktně limitované, licencované, tak jsou to počty třeba 200 - 300 kusů na celý svět, pak jsou samozřejmě limitace i menší, i trošku větší. Máme třeba na zakázku od Edinha Magi vyrobeného Gandalfa až z daleké Brazílie a těch exponátů vyšlo třeba jen pět kusů a z toho dva jsou v těch našich sbírkách," řekl Johnny Wolf - ředitel Film legends musea.

Muzeu se ale už ozývají i samotní umělci s možností umístění konkrétního exponátu. Díky tomu se ve sbírce muzea mohou objevit i skutečné unikáty, které nikde jinde nenajdete.

"Máme takovou specialitu, třeba tady v pražském muzeu mixovaného Demogorgona ze Stranger Things s Alienem, takže to je exponát vyloženě dělaný na zakázku a je dovezený z Itálie," řekl Johnny Wolf - ředitel Film legends musea.

Fanoušci filmů Avatar si zase mohou prohlédnout jedinečnou bustu postavy Neytiri. 

"Tato busta je v měřítku 1:2 a zajímavostí je, že byla vyrobená jako prototyp, ale následně nebyla schválená kvůli tomu, že má odhalené ňadro, takže se mi jí podařilo zajistit z Ameriky jako jediný dostupný kus, sériově nikdy nevyšla," řekl Johnny Wolf - ředitel Film legends musea.

Řada postaviček je téměř k nerozeznání od svých živých originálů, a to i díky použití lékařského silikonu. Takovéto exponáty mají aplikované skutečné vlasy, řasy a obočí. Některé postavičky si navíc v muzeu samy upravují, aby se co nejvíce podobaly originálu. Někdy zkrátí vlasy, jinde přidají trochu krve nebo jinou barvu. Stačí, aby se pohnuly a máte pocit, že jsou jako živé. Což se například stalo u busty Caesara z Planety opic.

"Stalo se, že nám volali z České pošty kvůli tomu, aby se zeptali, jestli pašujeme živé opice, respektive vycpané živé opice. Musel jsem je přesvědčovat, že je to exponát do filmového muzea, takže to kontrolovali a nebylo to zdaleka poprvé," řekl Johnny Wolf - ředitel Film legends musea.

Muzeum filmových legend myslí na všechny věkové kategorie. Na své si tam přijdou nejen milovníci drsných akčních hrdinů, ikonických sci-fi snímků, Pána prstenů, Harryho Pottera, nejslavnějších komiksů, ale také hororů, kterým je věnováno v podstatě celé horní patro a sešla se tu nejznámější filmová monstra a nestvůry. 

"Je to samozřejmě Freddy Krueger, Jason Voorhees, máme zde i Pennywise v životní velikosti, toho máme hned tady za rohem, tam čeká s lodičkou, Annabelle, panenku Chucky, Jeepers Creepers, v podstatě na co si vzpomenete, takové ty hlavní hororové ikony," řekl Johnny Wolf - ředitel Film legends musea.

Pokud byste se chtěli do Film legends musea vypravit, nemusíte se vázat pouze na Prahu. Pobočky jsou i v Poděbradech, Kroměříži, Českém Krumlově a v Kutné Hoře, kde je navíc speciální sekce věnována sci-fi. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu