• Načítám...
>

Divadlo Kalich láká na Prima hvězdné léto na Žižkově

  • 9. června 2023,
  • 17:34,
  • PRAHA,
  • Ondřej Švec

I kulturou, a to konkrétně divadlem, je člověk živ. Divadelní sezona už sice pomalu v divadlech končí, ale řada scén si místo zasloužené letní dovolené naordinovala ještě letní přídavek v podobě osvěžující akce s názvem Prima Hvězdné léto pod Žižkovskou věží. Pro návštěvníky je od konce června do začátku září připravena řada představení s plejádou skvělých českých herců, mezi kterými nebude chybět například Otakar Brousek mladší, Václav Vydra nebo energická Michaela Tomešová, která září v muzikálu Pomáda. Diváci tak mohou své oblíbence vidět v netradičním prostředí mimo prostory divadla.

Reklama

Přestože se klasická divadelní sezona pomalu chýlí ke konci a řada divadel si dává po náročném roce zaslouženou letní pauzu, Divadlo Kalich milovníky divadla neochudí ani v dovolenkovém období. Přímo pod Žižkovskou věží totiž chystá Prima Hvězdné léto a hned několik venkovních představení. Jedním z nich bude i legendární komedie Splašené nůžky s Otakarem Brouskem mladším.

"Krásná komedie, kde jsou zapojeni i diváci. Skoro dvě hodiny hrají to divadlo s námi, takže pro nás je to samozřejmě zážitek velký, i když jsme částečně připraveni a pro ty diváky je to nesmírný zážitek, protože tohle nezažili nikdy," řekl Otakar Brousek mladší - herec.

Splašené nůžky zároveň na Prima Hvězdném létu prožijí svou derniéru a po mnoha letech se tak s diváky rozloučí. Podruhé se pod Žižkovskou věž vydá také herec Václav Vydra s představením Nikdy není pozdě, kde si s ním společně zahraje také Jana Paulová.

"Po pravdě řečeno je mi úplně jedno, kde hraji, pokud je ta hra dobrá a mám tam dobré kolegy a dobré diváky, tak to může být kdekoliv. A to si myslím, že se tady aspoň v loni sešlo," řekl Václav Vydra - herec.

S osvěžením v podobě muzikálu Pomáda pak přijde herečka Michaela Tomešová.

"My jsme moc rádi, že ho budeme moci poprvé představit tady na Letní scéně pod Žižkovskou věží, protože budeme hrát konečně na čerstvém vzduchu, takže se nám bude možná i lépe hrát, lépe tančit a bude to mít určitě jinou atmosféru, přeci jen je to o letní lásce, celé se to odehrává v létě, takže si myslím, že to představení dostane takový jiný vibe, jak říkají mladí," řekla Michaela Tomešová - herečka.

Prima Hvězdné léto pod Žižkovskou věží začne už v pondělí 26. června, a to představením Můj nejlepší kamarád. Svůj program pak zakončí 6. září představením s názvem Prachy!!!

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu