• Načítám...
>

Část Radlické radiály se po 43 letech otevřela řidičům

  • 16. srpna 2023,
  • 7:31,
  • PRAHA,
  • Ondřej Švec

Lepší výjezd z centra a plynulejší provoz. To by měla přinést nově otevřená nájezdová rampa z křižovatky ulic Bucharova a Nábřežní na ještě donedávna nevyužívanou část Rozvadovské spojky, která je součástí Radlické radiály.

Reklama

Neustálé kolony a nebezpečné odbočování doleva. To by teď pro řidiče najíždějící v pražských Stodůlkách na Rozvadovskou spojku měla být minulost. Technická správa komunikací totiž zprovoznila nájezdovou rampu z křižovatky ulic Bucharova a Nárožní.

Barbora Lišková, tisková mluvčí Technické správy komunikací: „V průběhu té výstavby jsme upravili část komunikace, museli jsme ji rozšířit. Šlo o část samostatné rampy, dále se musely udělat nové obruby a muselo se udělat kompletně nové odvodnění.“

Samotné výstavbě přitom předcházel dlouhý schvalovací proces přes územní rozhodnutí, stavební povolení a výkup pozemků.

Barbora Lišková, tisková mluvčí Technické správy komunikací: „Samotná stavba probíhala tak, že jsme museli část rampy uzavřít a zbudovala se zcela nová větev, která navazuje za čerpací stanicí na ulici Bucharova.“

Zároveň jde ale v tuto chvíli pouze o dočasnou stavbu před dostavbou Břevnovské radiály. I tak jde o výrazné zlepšení, které řidičům usnadní cestování na této trase a zefektivní dopravu. 

Barbora Lišková, tisková mluvčí Technické správy komunikací: „Řidičům to usnadnilo právě nájezd na Rozvadovskou spojku, kdy dříve museli využít další křižovatku, kdy najížděli přes ulici Pekařská právě z ulice Bucharova a tam se tvořily zejména v ranní dopravní špičce ve směru z centra dlouhé kolony.“

A zatímco dříve musela auta čekat na světelné křižovatce, nyní mohou najíždět novou rampou, která není řízena, přestože je součástí křižovatky se semafory. Samotný nájezd je ale volný a tak řidiči nemusí dávat přednost jiným vozidlům ani čekat na zelenou. Zejména od Motola tak mohou zcela volně projíždět. 

Délka nové rampy je zhruba 160 metrů. Zakázku na její vybudování získala za 33 milionů korun společnost Eurovia. Úsek bude fungovat právě do výstavby Břevnovské radiály a dalšího pokračování městského okruhu. Celá křižovatka se tak bude dále řešit, ale jde zatím pouze o hudbu budoucnosti s žádným konkrétně stanoveným termínem pro dokončení. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu