• Načítám...
>

Primátor Svoboda navštívil Suchdol a Lysolaje

  • 27. září 2023,
  • 15:14,
  • PRAHA,
  • Veronika Kuželková

Primátor hlavního města Prahy Bohuslav Svoboda navštívil městské části Suchdol a Lysolaje. Hned po příjezdu vždycky zavítal na radnici, kde se dozvěděl novinky, které se k dané lokalitě vztahují. Co všechno viděl a jak návštěvu hodnotí, to se dozvíte z naší reportáže.

Reklama

Primátor hlavního města Prahy Bohuslav Svoboda se vydal na svou pravidelnou štaci. Po nástupu do funkce si totiž předsevzal navštívit všech 57 pražských městských částí. Tentokrát vyrazil se svých týmem do městských částí Lysolaje a Suchdol. 

"Já jsem v Suchdole už kdysi byl, takže pro mě to dneska bylo zopakování si něčeho, co jsem viděl v tom roce 2010 nebo 2011, kdy jsem primátoroval. Velmi mě překvapil pokrok Suchdola. Vybudovali hřbitov, ono je to takové divné slovo hřbitov, ale oni od toho roku asi 1048, kdy jsou první záznamy o tom, že tato vesnice tenkrát existuje, ho nikdy neměli. Oni vždycky museli své mrtvé pohřbívat v sousedních obcí a vesnicích. A teď poprvé vybudovali hřbitov, který je nádherný. Z toho hřbitova je vidět do světa, což z hřbitova má být vidět ven. A je to skutečně napojení na takovou krásnou oddechovou část toho města," řekl Bohuslav Svoboda (ODS), primátor hl. m. Prahy.

Kromě hřbitova navštívil primátor také místní komunitní centrum, komunitní zahradu, Brandejsův statek a na radnici ho samozřejmě nepřivítal nikdo jiný než starosta Suchdola Petr Hejl.

"Představujeme naše pěkná místa, kterými se můžeme pochlubit a samozřejmě také hovoříme o problémech, které máme a které je potřeba řešit. S panem primátorem máme dobré vztahy a je to příjemné samozřejmě. Jsem rádi, že tady je a můžeme mu ukázat městskou část," řekl Petr Hejl (STAN), starosta, MČ Praha Suchdol.

Ze Suchdola se delegace v čele s Bohuslavem Svobodou přesunula do nedalekých Lysolají, kde je přivítala starostka paní Dana Malečková.

"V tuto chvíli svítí sluníčko stejně jako v Suchdole, čili věřím tomu, že i tady se dozvím něco nového, co pro mě bude překvapení a o čem budu moct říci, ano, Lysolaje žijí a vyvíjejí se," řekl Bohuslav Svoboda (ODS), primátor hl. m. Prahy.

"Bylo to velmi příjemné, protože jsme mohli panu primátorovi ukázat, jak se vlastně městská část Praha Lysolaje od 90. let zlepšila. Zlepšila se technická infrastruktura, dopravní infrastruktura, zrevitalizovali jsme dvě místa, kde byly odpadky a skládkování, takže tam jsou teď sportoviště a vybudovali jsme téměř celou novou čtvrť s podstatným zlepšením občanské vybavenosti," řekla Dana Malečková (bez PP), starostka, MČ Praha Lysolaje.

V Lysolajích se po návštěvně radnice primátor v doprovodu starostky vydal na místní hřiště pro volný čas, které se nachází v areálu bývalé Denkrovy pískovny a  stačil si prohlédnout i tréninkovou plochu pro hasiče.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu