• Načítám...
>

Mariánské náměstí v Praze rozzářil vánoční strom

  • 3. prosince 2023,
  • 12:33,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Už i Mariánské náměstí v centru Prahy rozzářil vánoční strom. Slavnostně ho tady rozsvítili zástupci Prahy a pomohli jim v tom i pražští pěstouni s dětmi. Náměstí se proměnilo ve vánoční trhy a i tady Praha dbala na to, aby se pomáhalo potřebným. Každý, kdo si něco u stánku zakoupí, přispěje na dobrou věc.

Reklama

Mariánské náměstí se před Vánoci rozzářilo. Slavnostně tady totiž rozsvítili vánoční strom. Září před budovou magistrátu, před kterou se dostavili pomoci i dvoumetroví andělé. A samozřejmě také zástupci vedení Prahy. Hezké Vánoce lidem popřál primátor Prahy Bohuslav Svoboda.

"Já doufám, že budou o tom, co každé vánoční svátky mají být, že budou o štěstí, o lásce a o rodině. Vzpomínám rád na to, když jsem vyrostl a bylo mi už asi 5 a u nás se na Vánoce držel půst a jen v poledne muži směli jíst rybí hlavy. Já jsem se na to těšil dva roky a pak otec řekl "už můžeš" a jedl jsem rybí hlavu," řekl Bohuslav Svoboda (ODS), primátor hl. m. Prahy.

Na náměstí dorazila popřát vše dobré i náměstkyně primátora Alexandra Udženija, se kterou přišli s rozsvícením stromu pomoci i pražští pěstouni s dětmi.

"Jsou to děti, které se účastní naší kampaně na podporu pěstounské péče a také děti, které nakreslily krásný adventní kalendář pro nás pro hlavní město a také jsou v pěstounské péči, takže já jim za to strašně moc děkuji a opravdu obdivuji pěstouny a jsem ráda, že i těmto dětem mohou pěstouni nabídnout klid toho domova a bezpečí. To si myslím, že tyto děti potřebují nejvíce," řekla Alexandra Udženija (ODS), náměstkyně primátora hl. m. Prahy.

Mariánské náměstí se tak zahalilo do vánoční atmosféry a nabízí i vánoční trhy. Ovšem i tady si Praha kladla za cíl pomoci potřebným. Každý, kdo si u stánku něco zakoupí, přispěje na dobrou věc.

"I mezi těmi prodejci jsou naše příspěvkové organizace, dobročinné organizace, takže všechny peníze, které tady utratíte, budou použity hned vzápětí na dobrou věc. Jinak je tady program každý den od 11 až do 19 hodin a hlavní část toho programu připravily naše pražské školy - základní a mateřské," řekl Michal Hroza (TOP 09), radní hl. m. Prahy.

O skvělý zahajovací předvánoční koncertní zážitek se tak postaral Big Band Biskupská, který všem přítomným zahrál slavné světové fláky. Tak veselé Vánoce!

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu