• Načítám...
>

Díla Pasty Onera jsou k vidění v Poděbradech

Díla Pasty Onera jsou k vidění v Galerii Ludvíka Kuby v Poděbradech. Výstava tady potrvá až do 1. srpna. Záštitu jí dala středočeská hejtmanka Petra Pecková.

Stáhnout video
Reklama

Galerie Ludvíka Kuby v Poděbradech se zaměřuje na současné moderní umění. I proto hostí výstavu známého zástupce pop-artu Pasty Onera.

"Společně jsme dali dohromady naprosto jedinečnou kolekci děl. Výstava se jmenuje HalfTime, což je takový symbolický odkaz k tomu, že je vlastně v půlce života i tvorby. Je to tak trochu i bilanční výstava, neboť jsou zde zastoupena díla opravdu z celého jeho životního tvůrčího období, od začátků až po současnost. Zároveň je výstava jedinečná zcela tím, že jsou zde zastoupena díla ze soukromých sbírek, která dosud nebyla nikdy ani vystavena," popsal Vojtěch Odcházel, ředitel Galerie Ludvíka Kuby.

Výstava se koná pod záštitou středočeské hejtmanky Petry Peckové. Ta si expozici přišla prohlédnout v rámci své návštěvy v Poděbradech.

"Já mám Pastu Onera ráda. Mám ho ráda už řadu let, pozoruji jeho vývoj, jeho ceny stoupají nebo cena jeho děl stoupá. Mně se prostě pop-art líbí. On tam dává dohromady řadu prvků. Je tady série obrazů, které mají motivy Alfonse Muchy, současně tam máte motivy jako Mickey Mouse. Ten tady zrovna není. Nebo určité věci, které jsou postavičky z různých počítačových her. To je prostě pop-art," konstatovala  Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

Výstavu můžete v Galerii Ludvíka Kuby navštívit vždy od úterý do neděle mezi 10 až 12 a 13 až 18 hodinou, a to až do 1. srpna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu