• Načítám...
>

Kraj zvýší úroveň odborného školství

Středočeský kraj uzavřel memorandum o spolupráci s Nadací rozvoje občanské společnosti. Tato nadace pomáhá znevýhodněným a talentovaným studentům středních odborných škol a učilišť.

Reklama

Memorandum, o budoucí spolupráci, podepsal Středočeský kraj a ředitelka Nadace rozvoje občanské společnosti. Projekt je zaměřen na zvyšování úrovně odborného školství, a také dovedností studentů středních odborných škol.

,,My, jako zřizovatel středních škol, jsme nabídli našim školám, aby se zúčastnili tohoto projektu a budeme částečně spolufinancovat neuznatelné náklady tohoto projektu. A doplatíme do té výše třiceti miliónů korun DPH, které z nadace uznatelnými nejsou. Budeme se snažit, samozřejmě, tyto informace předávat i dalším školám, už během toho běhu, toho projektu, abychom mohli využít ty poznatky a snažit se je proměnit ve zvýšení zájmu o odborné vzdělávání," uvedl Milan Vácha, radní Středočeského kraje.

Projekt má několik hlavních cílů. Jedním z nich je například modernizace odborného školství na vybraných školách.

,,Také poskytnout právě mladým lidem, studentům na těchto školách podporu, ať už jsou to děti talentované nebo znevýhodněné. Poskytnout jim kariérové poradenství, zlepšit systém praxí v rámci firemního rektoru. Celkově povznést odborné školství, zatraktivnit ho pro mladou generaci, aby do budoucna bylo dostatek řemeslníků, dostatek šikovných, zručných a uplatnitelných mladých lidí na trhu práce," dodala Taťána Plecháčková, ředitelka Nadace rozvoje občanské společnosti.

Projekt bude trvat po dobu zhruba pěti let a jako první ho otestují studenti na Střední odborné škole a Středním odborném učilišti v Kladně. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu