• Načítám...
>

V Mirakulu otevřeli farmu pro rodiny s dětmi

Park Mirakulum se rozrostl o novou atrakci. Otevřeli tam farmu s domácími zvířaty, ve které si přijdou na své zejména rodiny s malými dětmi. Prostory nabídnou laminátová, interaktivní zvířata, mlhoviště, a také vybavení pro kojící matky a podobně.

Reklama

Park Mirakulum se zase o něco rozšířil. Slavnostně tam totiž otevřeli nové prostory, které připomínají prostředí pravé farmy s domácími zvířaty. Nová atrakce je zaměřena zejména na rodiny s dětmi, a to především těmi nejmenšími.

„Je to farma se vším všudy. Akorát zvířátka jsou tady z laminátu. Kravičky lze dojit, koníkům lze česat hříva a ocas. Je tady voda, to mají děti rády, takže můžou je mýt, koníky, kravička, prasátka. Je tady velké mlhoviště. Je tady dostatek stínu pro rodiče, máme tady kojící místnost, máme tady mikrovlnnou troubu na ohřívání jídla pro nejmenší. V dosahu jsou záchody, takže má to maximální komfort právě pro rodiny s malými dětmi,“ popsal Jiří Antoš, majitel parku Mirakulum.

Prostory farmy jsou navíc uzavíratelné, takže nehrozí, že by se děti někam zaběhly a ztratily, s čímž se v parku už několikrát setkali. Farma vyrostla z části na pozemcích parku, a z části na nových pozemcích, které park odkoupil od města Milovice. Slavnostního otevření se zúčastnilo také vedení Středočeského kraje.

„Ten park se od roku 2012 rozvíjí neuvěřitelným tempem. Přibývají nové atrakce, je tady nový vodní svět, teď je tady takový farmapark. Já si myslím, že pro ty malé děti je to ideální. Samozřejmě malé děti zvířátka jen tak mnohdy nevidí a nemůžete malé dítě pustit mezi živá zvířata, na skutečnou farmu. Takže tady si mohou prstíky ohmatat jednotlivá zvířata, a pak na té pravé farmě, až budou starší, se seznámit s tím, jak vypadají ve skutečnosti,“ konstatovala Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

Nové prostory se nacházejí v horní části parku, nedaleko výběhu koz a daňků. Podle majitele by se měl park Mirakulum, v podobném duchu, ještě rozrůstat. Přibýt by měla atrakce připomínající dopravní hřiště. To nabídne tematická odrážedla a podobně.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu