• Načítám...
>

Pavilon E v příbramské nemocnici má nové oddělení

Příbramská nemocnice má nové oddělení následné péče. Vzniklo v pavilonu E po několikaměsíční rekonstrukci. Přibude tak díky němu dva a dvacet nových lůžek. Nové zázemí se vybudovalo i pro zdejší personál. Celou rekonstrukci financoval Středočeský kraj.

Reklama

Takto vypadá kompletně nové oddělení následné péče v příbramské nemocnici. Díky přibližně půlroční rekonstrukci dalšího patra pavilonu E zde vzniklo místo pro asi dvacet dva lůžek a zbrusu nové zázemí má také personál. Kromě toho bylo vybudováno i únikové schodiště či zvuková izolace vzduchotechniky v úrovni střechy. Celou investici hradil Středočeský kraj.

„Důležité je, že nepřestáváme investovat v našich nemocnicích ve Středočeském kraji, nejen tedy v krajských nemocnicích. V podstatě v letošním roce jsme vlastně spustili i program 21 zdravotnictví, což byla nejprve krajská zařízení. Důležité je, že ten směr, který jsme nastavili po volbách do krajského zastupitelstva, tak se odebírá dobře. Investujeme a modernizujeme provozy pro naše pacienty," řekl radní Středočeského kraje, Pavel Pavlík.

Rekonstrukce vyšla na necelých třicet sedm milionů korun včetně přístrojového vybavení. 

„Toto je modernizace oddělení, které nebylo už využíváno a rozšířili jsme to do portfolia neakutní péče, ať už je to LDN, ošetřovatelská lůžka, následná péče, případně odlehčovací lůžka. Je to segment, který je nesmírně potřebný právě poté, když pacient projde nějakým způsobem obecně nemocnicí akutní péčí a pak je potřeba doléčit. Tak tento způsob je ten správný," sdělil Stanislav Holobrada, ředitel ONP.

Podle primáře LDN je již oddělení také připraveno na překlopení do případného režimu covidového oddělení. Nyní je v plánu jeho finální dovybavení.

„Hlavní přínos je ten, že se v budoucnu navýší kapacita lůžek. To znamená, že bude větší propustnost pro ta akutní lůžka. My budeme brát, jako jsme to dělali doposud, ty lidi, kteří jsou na doléčení nebo k rehabilitaci, než se dostanou na nějaké rehabilitační oddělení,"  uvedl primář zdejší LDN, Jaroslav Kolář.

Pavilon E má v současné době k dispozici šedesát lůžek ve dvou patrech. Třicet ošetřovatelských a třicet pro dlouhodobě nemocné. I ty má nemocnice v plánu rekonstruovat. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu