• Načítám...
>

Oprava silnice do Svojetína byla zahájena

Středoceský kraj dostál svému slibu a v těchto dnech zahájil opravu příjezdové komunikace do obce Svojetín na Rakovnicku.

Reklama

Na silnici spojující komunikaci I/6 s obcí Svojetín začaly v těchto dnech zemní práce. Jsou součástí rozsáhlé rekonstrukce, kterou tato komunikace potřebovala jako sůl. Jednalo se totiž o jednu z nejvíce poškozených cest ve Středočeském kraji.

 „Podařilo se naštěstí s těmi základními pracemi začít už letos. V tuto chvíli ta komunikace je stabilizovaná, bohužel teď povětrnostní podmínky neumožní položit obrusné vrstvy, nicméně důležitá zpráva pro všechny, kteří tu silnici využívají, s rekonstrukcí se začalo,“ řekl Martin Kupka, náměstek hejtmanky Středočeského kraje 

„Je to sanace krajnic, následně doplnění materiálu a recyklace za studena a položení nového krytu. Souvisí s tím i čištění příkopů, obnova propustků a krajnice," řekl Václav Roth, zástupce zhotovitele stavby.

Oprava celého, zhruba desetikilometrového úseku mezi Svojetínem a Kněževsí bude probíhat po etapách a kompletně hotova bude v roce 2023.

„V tomto roce začala část od silnice I/6 do Svojetína. Finálně bude hotovo až v roce 2023, protože část komunikace prochází intravilánem a tam musíme počkat, až obec Svojetín položí svoji kanalizaci. Ten finální povrch silnice musí následovat až po tomto důležitém kroku,“ uvedl Martin Kupka

Stavba je financována dílem ze Státního fondu dopravní infrastruktury, dílem z evropských peněz a celkový rozpočet je kolem 80 miliónů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu