• Načítám...
>

Kraj podpořil kulturní projekty

Holografické 3D expozice a virtuální realita nebo například tradiční lidové slavnosti či Den řemesel. Tyto a mnohé další zážitky budou moci návštěvníci středočeských muzeí a galerií zažít v příštím roce. Šestnáct krajských příspěvkových organizací si připravilo řadu programů a projektů, které kraj finančně podpoří.

Reklama

Středočeský kraj podpoří téměř padesát kulturních projektů částkou přesahující šest milionů korun. Peníze od kraje dostane celkem šestnáct krajských příspěvkových organizací.

"Jedná se jak o modernizaci expozic, například projekty rozšířené reality kolem památníku Antonína Dvořáka ve Vysoké u Příbramě, nebo se jedná o podporu tradičních akcí podporujících spolkovou činnost, setkání. Například Muzeum stříbra jsme podpořili v projektu Setkání hornických měst. Je to celá pestrá škála projektů. Cílem je, abychom na příští rok pro návštěvníky našich organizací připravili pestrý program, ze kterého si vybere každý," říká radní Středočeského kraje, Václav Švenda.

Z dalších podpořených projektů je možné jmenovat například Výstavu strašidel Kokořínska, interaktivní expozici tradiční české stavebnice Merkur či Festival válečných filmů v Panenských Břežanech.

"Naše příspěvkové organizace v rámci rozvojových projektů předkládají náměty, které procházejí selekcí s ohledem na priority, které si stanoví jednotlivé příspěvkové organizace. Takže má to vazbu na náš rozpočet, na prostředky které máme k dispozici. To je podpora třeba kulturních a společenských akcí a potom se snažíme do toho vstupovat tím, že vybíráme projekty, které modernizují naše expozice a těm dáváme prioritu," dodává radní Středočeského kraje, Václav Švenda.

Aby mohly příspěvkové organizace nabídnout svým návštěvníkům vždy něco nového, rozhodli se středočeští radní upřednostnit kromě tradičních akcí také ty, které jsou absolutními novinkami.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu