• Načítám...
>

Kraj podpoří akce prezentující trh práce

200 000 Kč. To je částka, kterou Středočeský kraj podpoří formou dotace Krajskou hospodářskou komoru. Využita bude konkrétně na projekty, které budou představovat požadavky trhu práce včetně aktuálně žádaných a poptávaných profesí, budou realizovány ve spolupráci s úřady práce, školami a především středočeskými firmami.

Reklama

Středočeský kraj poskytl dotaci Krajské hospodářské komoře Střední Čechy ve výši dvě stě tisíc korun. Finanční prostředky budou využity například na aktivity týkající se prezentace trhu práce. 

"Krajská hospodářská komora je instituce, která má tradici více než sto let. Středočeský kraj ji podporuje dlouhodobě. Dvě stě tisíc korun je velmi malá část, dá se říct symbolická, z toho celého rozpočtu, který je kolem dvaceti milionů, se kterými Krajská hospodářská komora ročně hospodaří. A je to tak, že my podporujeme aktivity hospodářské komory a chceme, aby se propojovali střední školy, zaměstnanci a zaměstnavatelé ve Středočeském kraji," říká náměstek hejtmanky Středočeského kraje, Jiří Snížek.

Krajská hospodářská komora Střední Čechy využije finanční prostředky v rámci tří akcí.

"Jsou to jarmarky, to je ta největší část. Tam jde sto dvacet tisíc a tam se vlastně prezentují ty lokální výrobky a můžou tam i místní školy uvařit třeba tradiční pokrmy, takže je to taková kulturně i hospodářská činnost. Potom jsou to burzy práce, kde se zaměstnavatelé mohou seznámit se svými potenciálními zaměstnanci a oslovit, pokud nějaké zaměstnance hledají. Poslední věc je výstava produktů místních středočeských firem," říká náměstek hejtmanky Středočeského kraje, Jiří Snížek.

Jednotlivé akce by měly být realizovány nejpozději do konce října roku 2022.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu