• Načítám...
>

Kraj podpoří 6 kulturních projektů

Rada Středočeského kraje schválila podporu šesti kulturních projektů krajských příspěvkových organizací. Středočeský kraj se bude na projektech podílet celkovou částkou ve výši 3,4 milionu korun. Podpora míří například do Galerie Středočeského kraje.

Reklama

Středočeský kraj rozhodl o poskytnutí finanční podpory pro celkem 6 kulturních projektů, které pro své návštěvníky připravila krajská muzea a galerie. Na spolufinancování se s krajem podílí i Ministerstvo kultury ČR. Podíl kraje dosahuje téměř 65 %.

"Jedná se o spolufinancování ve výši 3,4 milionu korun a celková částka, kterou projekty budou stát, jejich realizace je 5,4 milionu korun. Kraj dlouhodobě podporuje příspěvkové organizace v tom, aby se snažily čerpat dotace z národních zdrojů a z tohoto důvodu podpořil i těchto 6 projektů svých příspěvkových organizací," zmiňuje Václav Švenda, radní Středočeského kraje.

Finanční podpora je určena například na rozvoj edukačních programů. 

"Galerie Středočeského kraje chystá zpestření svých programů pro žáky virtuální realitou nebo naopak Regionální muzeum v Jílovém připravuje projekt Cesta do pravěku, kde si žáci zase na vlastní kůži mohou vyzkoušet to, jak se mlelo v pravěku obilí, jak se používaly nástroje na výrobu zbraní, jak se pracovalo s dobovými zbraněmi, vyzkouší si tam naživo i lukostřelbu," vysvětluje Václav Švenda, radní Středočeského kraje.

"Jedná se třeba o opravu střechy Arnoldinovského domu v Brandýse nad Labem nebo třeba o restaurátorské práce v Galerii Středočeského kraje," dodává Václav Švenda, radní Středočeského kraje.

Kraj aktivně podporuje kromě samotných šesti projektů i další aktivity příspěvkových organizací, které jsou nad rámec běžného provozu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu