• Načítám...
>

Brandýs nad Labem má u nádraží nové P+R parkoviště

První únorový den znamenal významný krok pro město Brandýs nad Labem. Otevřelo se místní P+R parkoviště, které velmi pomůže nejen obyvatelům Brandýsa, ale také všem z okolí. Kromě aut tam mohou zaparkovat i cyklisté. Jak nové parkoviště vypadá jsme se s kamerou zajeli podívat.

Reklama

Tradiční přestřižení pásky a první řidiči mohou konečně využívat parkovací dům hned u železniční stanice v Brandýse nad Labem. 

Na celkem třech patrech tady může zaparkovat až 316 osobních vozidel. Za den parkování zaplatí 45 korun.

Připraveno je zde také šest stání pro elektromobily s možností dobíjení. Zaparkovat zde mohou i cyklisté. Kromě klasických cyklostojanů je zde celkem 76 cykloboxů pro bezpečné uložení jízdních kol. To vyjde na 5 korun za den. 

„Já jsem velice rád, že se nám podařilo tento dům postavit. Určitě nám strašně moc pomůže především s parkováním občanů, kteří přijíždějí z okolních vesnic a pokračují dále městskou hromadnou dopravou. Hodně si pomůžeme i v sídlištích, protože bohužel občané v současné době parkují právě v sídlištních lokalitách," řekl Vlastimil Picek, starosta města Brandýs n. Labem-Stará Boleslav.

Stavba parkovacího domu začala na podzim roku 2020. Náklady dosáhly částky 140 milionů korun, téměř 100 milionů získalo město z dotace.

„Město udělalo obrovský kus práce. Ono stavět parkoviště "park and ride" nebo parkovací domy vůbec není jednoduché a vůbec to není populární. Oni občané chtějí mít kde zaparkovat, ale pak když ten dům stojí a ona to není jednoduchá a levná stavba, tak většinou kritizují, že to jedno parkovací místo vyjde na hodně peněz. Na druhou stranu si neuvědomují, že udělat parkovací místo v ulici prostě nejde, protože ta města nejsou nafukovací," řekla Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

Kraj plánuje v rámci dostavby obchvatu ve Staré Boleslavi postavit další parkovací dům právě tam. Tuto stavbu by měl financovat právě Středočeský kraj. Vzniknout by tam mohlo až 250 dalších parkovacích míst. Celkem by tak ve městě mohli řidiči parkovat na více než 560 P+R parkovacích místech. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu