• Načítám...
>

Kraj zahájil stavbu nového pavilonu nemocnice v Benešově

Nemocnice Rudolfa a Stefanie v Benešově se rozroste o další pavilony. V oblastní nemocnici vznikne oddělení chirurgické, ortopedické péče či ORL. Rekonstruuje se ale i patologicko - anatomické oddělení.

Reklama

Přístavba chirurgického pavilonu a hlavně nový centrální příjem. Na jejich stavbu čekala Nemocnice Rudolfa a Stefanie v Benešově několik let. Teď se konečně dočkala. 

Stavba nového pětipatrového pavilonu již probíhá. Za mnou se momentálně vrtací plošinou budují přibližně osmi metrové základy. 

„Je to projekt, který je dotovaný Středočeským krajem z úvěru Evropské investiční banky. Celkový rozpočet tohoto projektu je 578 milionů korun. Celá ta akce je dělaná v systému Design and Built, takže neklepeme na základní kámen. Dnes v podstatě jsme na zahájení vrtání pilotů pod základovou desku tohoto staveniště. Já předpokládám, že zatím jsme v časovém limitu tak, jak bylo naplánováno a že skutečně ten projekt bude dokončen tak, jak byl naplánovaný," řekl Pavel Pavlík, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Podle předběžných plánů se otevření chystá na přelomu let 2023 a 2024, tedy přibližně za dva roky. 

„Tu budovu, co vidíme za sebou, tak ta se vlastně posune až do těchto míst, kde momentálně stojíme. Budou to patra chirurgické péče, ortopedické péče, oddělení ORL a bude tady oddělení právě urgentního příjmu. To znamená multioborová jednotka intenzivní péče, ARO oddělení a kompletní zobrazovací technika," řekl Pavel Pavlík.

Nová budova bude navíc propojena takzvaně suchou nohou s pavilonem interny. Nebude tak docházet k tomu, že se pacienti musí převážet venkem.

„Pro nás to znamená to, že se posuneme na úroveň moderních zdravotnických zařízení, které už budou disponovat vším, co potřebují ke své péči, zařízení, které je prostě oblastní nemocnicí," řekl Roman Mrva, ředitel Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov.

Současně také dochází k rekonstrukci vnitřních prostor patologicko - anatomického oddělení. Do toho nemocnice investuje 30 milionů korun. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu