• Načítám...
>

Kraj vymění všechna zastávková tabla a opraví zastávky

V souvislosti s novým designem Pražské integrované dopravy dochází také k měnění označníků a zastávkových tabel i ve Středočeském kraji. Kraj má ale v plánu opravovat i přístřešky a zrekonstruovat poškozená nástupiště.

Reklama

V celém Středočeském kraji se nachází zhruba čtrnáct tisíc zastávek. Z toho jedenáct tisíc z nich má ve správě právě kraj. Starost o ně převzal od loňska a proto chce postupně během následujících let všechny zastávky dávat dohromady. 

Až do loňského roku to bylo ve správě jednotlivých dopravců. Někteří se o to starali lépe, někteří hůře. Některé zastávky jsou přímo v tragickém stavu. Proto jsme se rozhodli, že zahájíme plán desetileté obnovy tohoto zázemí pro cestující. Během těch deseti let bychom chtěli ve Středočeském kraji instalovat jak nové označníky, tak zároveň podle kategorie zastávek doinstalovávat informativní panely nebo třeba přístřešky a úkryty pro cestující," řekl Petr Borecký, radní Středočeského kraje.

Celá výměnná akce začíná už letos. Nové označníky či informativní panely mohou vidět cestující již třeba na zastávkách ve Slaném či Voticích. 

Předpokládáme tedy, že to bude trvat příštích 10 let, protože jak už jsem avizoval, je to velké množství zastávek a označníků. Roční náklady na tuto výměnu by měly být kolem 50 milionů korun ročně," řekl Petr Borecký, radní Středočeského kraje.

Nový design tabel, schémat i označníků vychází z designu Pražské integrované dopravy. Na užívání stejných barev, tedy červené a šedivé, se kraj dohodl s Prahou v rámci budování jednotného integrovaného systému. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu