• Načítám...
>

Koncert pro Ukrajinu vybral přes milion korun

Velký sál Lucerny hostil Koncert pro Ukrajinu. Díky němu bylo formou vstupného a dárcovských sms zpráv vybráno pro Český červený kříž přes jeden a čtvrt milionu korun. A o skvělý program nebyla nouze.

Reklama

Rybičky 48, Anna K., kapela Wohnout nebo Tři sestry. To je výčet jen několika interpretů, kteří vystoupili ve Velkém sále Lucerny na Koncertě pro Ukrajinu. Kompletní výtěžek z akce putuje na konto Českého červeného kříže.

"Je to kompletní vstupné, které už je totálně vyprodané, je to dva a půl tisíce lidí krát čtyři sta korun a v současné době, ještě v průběhu vysílání, je možné přispět dárcovskou sms. Ten koncert vznikl velmi spontánně s tou situací, která se stala, takže vznikl přes noc, dá se říci," říká organizátor koncertu Matouš Rajmont.

Mimo kapel a zpěváků se na pódiu představilo také několik známých herců či sportovců. Nechyběl ale ani ukrajinský velvyslanec nebo hejtmanka Středočeského kraje. Z krajského rozpočtu bylo na tuto akci uvolněno více než sto tisíc korun.

"Když mi zavolal organizátor Matouš Rajmont a jeho agentura A-Propos, což je tým lidí, který nám mimo jiné na začátku produkčně pomáhal i s organizací očkovacích center a já jsem věděla, že to jsou opravdu profíci, s tím, že chce udělat takovýto charitativní koncert, tak on ho dělal celý ten tým opravdu v hrozně krátkém šibeničním čase. A na všechno sehnali buď sponzory nebo všichni dávají všechno zadarmo, ale zbývalo posledních sto třicet tisíc zaplatit za nějakou techniku, která byla zlevněná z ceny přes půl milionu a my jsme se jednomyslně jako rada rozhodli, že těch sto třicet tisíc uvolníme z Fondu hejtmanky," říká hejtmanka Středočeského kraje, Petra Pecková.

Díky zaplněné Lucerně a divákům, kteří koncert sledovali pomocí online streamu, se podařilo celkem vybrat více než jeden a čtvrt milionu korun. A to jak formou vstupného, tak z dárcovských sms zpráv.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu