• Načítám...
>

Benešovská nemocnice opravila patologické oddělení

Patologicko - anatomické oddělení benešovské nemocnice se konečně dočkalo. Tamní lékaři již pracují v novém prostředí. Pro jejich potřebnou práci vznikly díky rekonstrukci nejen nové laboratoře, ale hlavně důstojné podmínky pro výkon práce. Vybudována zde byla i pietní místnost.

Reklama

Tradičním přestřižením pásky si sami zaměstnanci otevřeli nově opravenou budovu patologicko - anatomického oddělení v benešovské nemocnici. Rekonstrukce interiéru začala koncem listopadu loňského roku a otevření proběhlo začátkem května. Celou opravu si Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov platila sama, náklady činily 35 milionů korun. 

"Vím, jak je to velký benefit nejen pro personál, který tady pracuje, tak samozřejmě pro všechny pacienty, jejichž části tkání se na zpracování do této budovy dostanou. Mám z toho obrovskou radost, že se nám to povedlo v této době, která je, jak všichni říkají, nestabilní," řekl Roman Mrva, předseda představenstva Nemocnice Benešov.

"Rekonstrukce této budovy byla nezbytně nutná z toho důvodu, že to je 40 let starý objekt, do kterého nikdo neinvestoval. Nikdo tady technicky nic neřešil. Tak jak bylo řečeno na začátku, benešovská nemocnice se už dostávala do konfliktu se splňováním norem a podmínek zákona a vyhlášky," řekl Pavel Pavlík, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Nové prostory ocení hlavně místní zaměstnanci. Díky nové vzduchotechnice se jim zkvalitní pracovní podmínky. A to hlavně při používání chemických látek. 

"Po technické stránce je to určitě ta vzduchotechnika, určitě je to ta pitevna, protože nám sem chodí i studenti z gymnázia, takže ta moderní pitevna je velký přínos. V podstatě i moderní laboratoře pro laborantky, aby pracovaly v moderním prostředí," řekla Barbora Prchlíková, primářka patologicko - anatomického oddělení.

"Vznikla tady i místnost pro pozůstalé, která tady předtím nebyla. V čem je její význam?"

"Pokud se pozůstalí chtějí s tím svým zemřelým aspoň tímto způsobem rozloučit, tak tady tu možnost mají. My jsme se setkávali s těmito dotazy ze strany pozůstalých, ale nebylo možné jim to tady umožnit," řekla Barbora Prchlíková, primářka patologicko - anatomického oddělení.

Oprava interiérů byla poslední metou. V roce 2018 pořídila nemocnice nové přístrojové vybavení a před dvěma lety opravila venkovní plášť, střechu a vyměnila okna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu