• Načítám...
>

SOŠ a SOU v Kralupech se sloučí, stěhování se posouvá

Studenti sloučené střední školy a učiliště v Kralupech nad Vltavou se zatím stěhovat do nových budov nebudou. Kvůli úředním záležitostem se stěhování posouvá na příští prázdniny. Školy se ale sloučí již letos v létě. Více informací přináší v následující reportáži středočeský radní pro oblast školství - Milan Vácha.

Reklama

V nepřehledné situaci se měsíc před koncem školního roku ocitli studenti střední školy a učiliště v Kralupech nad Vltavou. Ti původně počítali se stěhováním do nových budov v Neratovicích. Kvůli slučování škol tam měli nastoupit již od letošního září. Teď je ale vše jinak. 

"Ke sloučení dochází podle plánu. Bohužel dochází ke zpoždění kvůli problémům s vyřizováním stavebního povolení na úpravy, které souvisí s tím stěhováním. Ten stavební úřad měl několik dodatečných požadavků a tím se to zpozdilo. S ohledem na to, že nebylo možné vybrat stavební firmu, tak jsme se raději rozhodli, že to prodloužíme o ten rok, aby rodiče a žáci neměli zmatky a netříštili jsme školní rok," řekl Milan Vácha, radní Středočeského kraje.

Kralupští studenti budou ještě příští školní rok chodit do své původní budovy, která je ve velmi špatném stavu. Zajištění výuky už ale přejde pod novou školu v Neratovicích.

"Neratovická škola je normální nástupnickou organizací s tím, že dočasně bude v kralupské škole detašované pracoviště. Pro nás je komplikací i to, že o kralupský areál projevily zájem obce a města kvůli nedostatku základních škol. Tím se to komplikuje, ale myslím, že to zvládneme," řekl Milan Vácha, radní Středočeského kraje.

 Zástupci kraje v minulosti argumentovali nutnou optimalizací oborů, zkvalitněním výuky i finanční úsporou a také špatným stavem budovy v Kralupech nad Vltavou. Proti slučování škol protestovali studenti i sami zaměstnanci školy.

"S pedagogy by být problém neměl. Neratovická škola se k tomu postavila velice profesionálně. Já bych chtěl poděkovat učitelům, že tu situaci zvládají a že k tomu přistupují takto zodpovědně," řekl Milan Vácha, radní Středočeského kraje.

Bezproblémové sloučení bude mít na starost ředitelka sloučených škol Marcela Hrejsová. Ta vedení kraje ujistila, že zajistí, co se od ní očekává, tak aby naplnila rozhodnutí kraje. Krajské zastupitelstvo o sloučení rozhodlo na svém zasedání v listopadu loňského roku. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu