• Načítám...
>

Vedení kraje jednalo s řediteli příspěvkových organizací

Členové Rady Středočeského kraje se začátkem června setkali s řediteli příspěvkových organizací. Zástupci resortu jim na konferenci v Praze představili například nový systém kontroly hospodaření a další plány do budoucna. Účast na akci byla téměř stoprocentní.

Reklama

Ředitelé téměř všech příspěvkových organizací Středočeského kraje se první červnový den sešli v Top Hotelu Praha. Společně tady jednali o plánovaných změnách, například o možnosti digitalizace jednotlivých organizací.

"Chystáme tam řadu změn, zejména v elektronizaci těch služeb, jak uvnitř té příspěvkové organizace, tak potom řadu služeb digitalizačních nebo vzdálených, které budou moci využívat občané," řekla Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

"Je nutné podepisovat pro každou zakázku spoustu papírů ručně, tisknout je a archivovat v té formě, která je dnes už skutečně zastaralá. Digitalizaci určitě podporuji. Usnadní nám to kontrolu, usnadní nám to oběh dokumentů a usnadní nám to také komunikaci s krajským úřadem," řekl Jan Jirátko - ředitel Střední průmyslové školy Emila Kolbena v Rakovníku.

 Vedení kraje ředitelům představilo také nový systém pro kontrolu toho, jak příspěvkové organizace hospodaří s penězi.

"Je to systém, který umožní mít všem stejný systém, dálkový přístup k dokumentům a hlavně možnost kontroly nás jako zřizovatele těch organizací se podívat do toho, co oni v tom systému mají, z budovy krajského úřadu," řekl Věslav Michalík - náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Středočeský kraj financuje téměř 270 příspěvkových organizací. Podle náměstka hejtmanky Věslava Michalíka je ale nutné přerozdělení financí. Více peněz by si podle něj zasloužila například správa silnic.

"Dlouhodobě podfinancováváme silnice, více dáváme na veřejnou dopravu a ve zdravotnictví jsme plus minus na tom, co bychom měli být. A to je velký problém Středočeského kraje, protože máme roztáhlou veřejnou dopravu, vzhledem k tomu, že jsme kraj obklopující hlavní město Prahu. Musíme tam hledat nějakou rovnováhu a bude to předmětem našich interních jednání i jednání s Prahou," řekl Věslav Michalík - náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Akce, kde měli ředitelé příspěvkových organizací možnost setkat se se členy Rady Středočeského kraje, by se podle hejtmanky Peckové měla v budoucnu opakovat. Po skončení konference bylo pro všechny zúčastněné připraveno občerstvení, živá hudba a workshopy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu