• Načítám...
>

Rada Středočeského kraje navštívila Nymburk

Středočeští radní tentokrát zavítali do Nymburku. Navštívili místní učiliště, ale i firmy, ve kterých pak mladí mohou najít uplatnění. Na programu bylo i setkání s vedením města a následně také s obyvateli města.

Reklama

Rada Středočeského kraje v čele s hejtmankou za sebou má další výjezd. Tentokrát se zástupci vedení kraje vydali do Nymburku. Opět to byl pořádně nabitý den, v rámci kterého navštívili místní školy, firmy a organizace.

„My jsme byli ráno ve středním odborném učilišti, potom jsme byli zase v jedné soukromé firmě, společnosti Model, která dělá obalový materiál a má zastoupení po celé Evropě. Teď jsme se viděli s vedením města, takže jsme probrali všechny problémy, které město tíží a tam, kde můžeme případně pomoci. No a teď jdeme tady do sportovního centra v Nymburce, protože Nymburk je město sportu, takže nemůžeme tady chybět," říká hejtmanka Středočeského kraje, Petra Pecková.

Nymburk ale neukázal jen svou sportovní tvář. Představil také zručnost svých mladých, kteří se připravují na nejrůznější profese na místním středním odborném učilišti. Středočeský kraj školu pravidelně finančně podporuje. Rada se proto přišla podívat, jak se učňům daří.

„Tato škola v Nymburce má dobrou tradici a podařilo se ji během posledních let velmi posunout. Investovalo se nejen do toho vnějšího pláště zhruba sedmdesát milionů korun, aby ta budova vypadala dobře, ale i do vnitřního vybavení a teď tady mluvíme asi o dvaceti třech milionech, které šly do inovací a posunu v různých typech oborů,“ říká Milan Vácha, radní Středočeského kraje.

Jako každý krajský výjezd, i tento v Nymburku pak zakončila pravidelná debata s místními obyvateli. Ti se mohli přijít zástupců vedení kraje a města na cokoliv zeptat do místního obecního domu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu