• Načítám...
>

Most u Slaného prošel opravami

.

Reklama

Z důvodu havarijního stavu podpovrchového mostního závěru na jedné z mostních opěr mostu na silnici I/7 u Slaného probíhala v minulých týdnech jeho výměna. Tato nutná oprava probíhající po polovinách byla původně plánovaná celkem na 20 kalendářních dnů, což vedlo k částečné uzavírce této frekventované komunikace. 

"Oprava mostu u Slaného je dlouhodobý problém, tam máme velké problémy s tím mostním závěrem, který je na tomto mostě. Stále tam dochází k výtlukům, je to opakovaná porucha a my to opravujeme do nekonečna a samozřejmě by to chtělo nějakou komplexnější opravu. Zatím to děláme provizorně, tak trochu čekáme i na dálnici D7, že se to spraví definitivně. V současné chvíli tedy znovu probíhá oprava toho mostního závěru s výtluky," řekl Radek Mátl, generální ředitel ŘSD.

Podle Ředitelství silnic a dálnic byla jednou z možných příčin oprav frekventovaná doprava. To by se ale mělo po dokončení dálnice D7 změnit.

"Je to samozřejmě způsobené vytížeností té komunikace, ale samozřejmě i stáří toho mostu a umístění toho samotného mostního závěru by zasloužilo komplexnější opravu, ale je otázka, zda ta oprava je v tuto chvíli efektivní. Z toho důvodu, že zhruba do nějakých 4 - 5 let plánujeme, že už bude v provozu dálnice D7, takže je potřeba všechny ty věci nějakým způsobem zanalyzovat. Jenom nás samozřejmě mrzí, že se to opakuje, že ty opravy, které jsme tam udělali historicky, se opakují a musíme znovu ty poruchy opravovat a samozřejmě I/7 je komunikace, která je vytížená, je tam silný kamionový provoz a jakmile to stáhneme do jednoho pruhu, tak způsobuje poměrně zásadní kolony. V té oblasti toho Slaného bohužel ta doprava, když je řízená světly do jednoho pruhu, tak má obrovské trable. Je potřeba najít takové efektivní technické řešení tak, abychom tam tu dopravu omezovali co nejméně," řekl Radek Mátl, generální ředitel ŘSD.

 Při realizaci výměny mostního závěru bylo nezbytné dodržovat technologické přestávky pro jednotlivé vrstvy konstrukcí. Proběhlo bourání, osazení mostního závěru, betonáže a pokládka izolačních vrstev. Jelikož se ve spolupráci se zhotovitelem podařilo jednotlivé technologické kroky provést bez časových prodlev, byl most opět uveden do plného provozu v předstihu 4 kalendářních dnů. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu