• Načítám...
>

Středočeský kraj opět prodloužil projekt Obědy do škol

Krajští zastupitelé na další dva roky prodloužili podporu projektu Obědy do škol. Finanční prostředky kraj získal z evropských peněz a ze státního rozpočtu.

Reklama

Obědy do škol. Tak se jmenuje projekt, který nabízí možnost bezplatného stravování dětem ve věku od 2 do 26 let ze sociálně slabších rodin. Ve Středočeském kraji bude projekt pokračovat i v následujících dvou letech. Zastupitelé o tom jednomyslně rozhodli na svém květnovém zasedání.

,,Projekt Obědy do škol navazuje na ten projekt, který už existoval. Je to vlastně dotace od Ministerstva práce a sociálních věcí. Program je vlastně určen pro všechny školy, které se nachází ve Středočeském kraji a zřizovatelem může být buď obec nebo to může být soukromá škola. Jedná se jak o mateřské školky, tak o základní, střední školy, například i konzervatoře nebo dětské domovy," řekl náměstek hejtmanky Středočeského kraje Michael Kašpar (STAN).

Do projektu jsou zapojeni žáci, kteří splňují podmínky. Dávky pak nedostávají rodiče, ale přímo děti ve formě školního oběda.

,,V dnešní době někteří rodiče nemají nebo v některých případech bohužel ani nechtějí svým dětem platit obědy nebo družinu a tohle je právě projekt, který by měl pomoci tomu, aby nikdo nebyl sociálně znevýhodněn, aby na všechny děti bylo myšleno a aby se všechny děti najedly tak, jak mají," doplnil Kašpar.

Do projektu na následující dva školní roky se instituce mohou začít hlásit už na konci prázdnin.

,,Školy se budou moci oficiálně hlásit od 8. srpna, nicméně pokud by už teď chtěly nějaké informace od krajského úřadu, tak samozřejmě se na nás mohou obrátit a veškeré informace jim dáme. Důležitá je asi informace, že se bude žádat elektronicky přes systém e-dotace," upřesnil Kašpar.

Obědy budou financovány z evropských peněz a ze státního rozpočtu. Po zapojení do projektu tedy kraj nebude obědy hradit přímo ze svého rozpočtu. Celková částka vyčleněná na podporu školních obědů činí bezmála 25,8 milionu korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu