• Načítám...
>

V nemocnici v Benešově proběhla instalace koridoru

V Nemocnici Rudolfa a Stefanie Benešov pokračuje stavba centrálního vstupního objektu a dostavba pětipatrového chirurgického pavilonu. Pracuje se dle harmonogramu a v současné době je hotová hrubá stavba. Obě budovy nyní propojil nadzemní koridor, který do budoucna zásadně usnadní především transport pacientů z pavilonu chirurgie až do interního pavilonu.

Reklama

V Nemocnici Rudolfa a Stefanie Benešov proběhla instalace spojovacího koridoru v místě mezi centrálním vstupním objektem a pavilonem chirurgie. Slavnostního propojení se účastnil náměstek hejtmanky Středočeského kraje Pavel Pavlík.

“Tak ta stavba, která tady probíhá, je v podstatě vize, která vznikla v roce 2017, když jsem byl předsedou představenstva této nemocnice a my jsme se dívali na to, že nemocnice je pavilónového typu, to znamená, že skutečně z pavilonu chirurgie na pavilon interny bylo nutné přecházet přes park a naší vizí bylo to, aby se takzvaně suchou nohou a bez deště dal převážet pacient mezi jednotlivými pavilóny," řekl Pavel Pavlík (ODS), náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

"To, co jsme se potkali tady v parku, je vlastně úplně nová koncepce výhledově do budoucna příjmu pacientů do nemocnice. Od záchranné služby, transportu pacientů uvnitř nemocnice a vůbec zázemí, jak pro personál, tak pro návštěvníky nemocnice," řekl Roman Mrva, ředitel, Nemocnice Rudolfa a Stephanie Benešov a.s..

"Dneska, pokud se to dokončí a já věřím tomu, že se to dokončí, z novorozeneckého oddělení až na dětské oddělení, které je v interním pavilónu, bude možný právě přechod suchou nohou. Ale zároveň jsme vlastně využili stavbu centrálního příjmu, která je součástí toho koridoru, k tomu, že rozšiřujeme lůžkový fond pro chirurgické obory a vznikne nám tady multioborová jednotka intenzivní péče, která nám tady chyběla," řekl Pavel Pavlík (ODS), náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Stavba centrálního příjmu a přístavba chirurgického pavilonu začala přípravnými pracemi počátkem roku 2022 a její zprovoznění je rozděleno na více fází. V první části se již letos na podzim otevře centrální vstupní pavilon a v přípravě začne nově fungovat urgentní příjem a kompletní provoz ortopedie. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu