• Načítám...
>

Benátky n. Jizerou mají v centru města pumptrackovou dráhu

Pumptracky pro jízdu na kolech, koloběžkách, bruslích nebo skateboardech se postupně začínají objevovat na mnoha místech v Praze i Středočeském kraji. Nová dráha tak byla slavnostně otevřena také v Benátkách nad Jizerou. A naše kamery byly u toho.

Reklama

Dětská hřiště se s příchodem nové generace postupně mění. Dnešní mladí zkrátka chtějí něco jiného. Místo železných prolézaček raději divoké vlny, skoky a zákruty. A právě tak by se dala popsat i pumptracková dráha, která vyrostla v centru Benátek nad Jizerou.

,,To je dneska trend. Myslím si, že děti dneska chtějí mít aktivní sportoviště, bezpečné a zároveň se snažíme, aby bylo dobře zasazené do toho prostředí města, takže krásná zeleň, úprava okolí a místa pro parkování rodičů," řekl starosta Benátek nad Jizerou Karel Bendl (ODS).

Pumptracková dráha je uměle vytvořený okruh pro jízdu na kole, který je možné projíždět i bez šlapání. Místní radnici přišel na více než šest milionů korun.

,,Jsou tady různé plošiny, boule, skoky, klopené zatáčky. V tom člověk může trénovat rychlost, což znamená, že si určí okruh a v tom se zlepšuje, může si to stopovat nebo cokoliv a nebo jak říkáme my ,,just for fun", že si jenom užívá tu flow, že se v tom dá surfovat," vysvětlil zkušený závodní biker a rodáz z Benátek nad Jizerou Michal Maroši.

anketa

,,Já už jsem to zkusil a docela mě to baví."

,,Líbí se mi tady úplně všechno, hlavně je tady super atmosféra."

,,Je to tady hezké."

Ke vzniku nového sportoviště dal prvotní impuls zdejší Bikrosový oddíl, který se v Benátkách nad Jizerou těší velké oblibě. Jízda na pumptracku je tak jakýmsi tréninkem třeba pro cyklokros.

,,Je to taková jakoby startovní disciplína do dalších sportů, což znamená, že se tady každý naučí přenášet váhu svým vlastním tělem a zároveň vychytá balanc a i fyzicky je ta samostatná jízda v tom pumptracku náročná, protože člověk musí zapojit jak ruce, nohy, tak i břicho, záda," vysvětlil Maroši.

,,Pan Michal Maroši, který je velká legenda v tomhle sportu, přišel s nápadem, že bychom ten volný prostor tady v Benátkách nad Jizerou vedle City parku mohli využít právě k tomu účelu, tak jsme začali připravovat projektovou dokumentaci, vypořádali jsme se se spoustou problémů, protože pod námi je spousta sítí, vodovody, kanalizace," doplnil Bendl.

Benátky nad Jizerou letos hospodaří s rozpočtem ve výši 321 milionů korun. Jednou z největších letošních investic za téměř 24 milionů korun bude například přístavba nad městským centrem komplexní péče. Vznikne v něm nové patro se zázemím pro pečovatelskou službu a šest nových pokojů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu